Zagorje
Bajka na dlanu

Poduzetnički centar KZŽ: odlazak dosadašnje i dolazak nove direktorice

Datum objave: 19. studenoga 2021.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pojasnio je kako je dosadašnja direktorica Poduzetničkog centra Martina Jantol Županić iz osobnih razloga podnijela ostavku, te je nakon provedene procedure kroz Odbor za izbor i imenovanja, Županijsku skupštinu i Skupštinu društva za novu direktoricu imenovana Helena Matuša. „Sve ono što smo kao osnivač Poduzetničkog centra stavili pred Martinu kao direktoricu – ona je to ispunila.  Martina je sa svojim timom organizirala niz konferencija, edukacija i razvoj tematskih panela koji su obogatili programe vezane uz razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Zahvaljujući tom radu i našim zajedničkim projektima, čak i u najtežim pandemijskim vremenima, ovaj je objekt postao centar svih aktivnosti poduzetnika, obrtnika i start-upova.“ – rekao je župan Kolar te zahvalio dosadašnjoj direktorici Jantol Županić na odličnoj dugogodišnjoj suradnji.

Vjerujemo da Helena može dostojno zamijeniti Martinu i prihvatiti izazove koji su pred njom i koji su drugačiji, ali precizno postavljeni. Nadamo se da ćemo se nakon ove godine riješiti korone i da će ovaj prostor moći zaživjeti u pravom smislu jer nas trenutna situacija ograničava. Helena je kao i Martina, dio mog najužeg tima, involvirana je u svaki ozbiljniji projekt na području županije te smo zajedno radili i na našoj razvojnoj strategiji“ – kazao je župan Kolar.

Dosadašnja direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Martina Jantol Županić izvijestila je kako Centar od 2018. godine djeluje kao poduzetnička potporna institucija. „Iza nas je oko tristotinjak projekata u vrijednosti više od milijardu i 300 milijuna kuna, a mnoge investicije u KZŽ realizirane su od strane privatnog sektora išle su upravo uz pomoć, znanje i iskustvo tima Poduzetničkog centra“ – kazala je dosadašnja direktorica te dodala kako su svi kapaciteti Poslovno-tehnološkog inkubatora KZŽ puni, pokrenula se i scena edukacija, konferencija, umrežavanja poduzetnika i kroz mrežu mentora i kroz virtualni inkubator. „Stvarno smo se potrudili u ovih 3,5 godine stvorimo hot spot poduzetništva Krapinsko-zagorske županije, mjesto kreativnosti, mjesto umrežavanja naših poduzetnika početnika i poduzetnika s za stvaranje novih ideja na ovoj lokaciji. Zahvaljujem svom timu, a čestitam kolegici Heleni kojoj želim sreću u daljnjem radu. Njeno znanje i iskustvo će dodatno osigurati razvoj i Poslovno – tehnološkog inkubatora i Poduzetničkog centra kao poduzetničke potporne institucije“ – rekla je dosadašnja direktorice Poduzetničkog centra Jantol Županić te istaknula kako je i sama odlučila krenuti u poduzetničke vode.

Novoimenovana direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša zahvalila je dosadašnjoj direktorici na potpori u procesu preuzimanja dužnosti te se osvrnula na planove za red Centra u narednom razdoblju. „Krećemo u novo razdoblje Europske unije s kojim se usklađuje Republika Hrvatska pa i Krapinsko – zagorska županija, izrađena je nova strategija, odnosno plan razvoja koji definira vrlo ambiciozne ciljeve rasta i razvoja. Ono što je Županija odlučila i jasno komunicirala s cijelim poduzetničkim sektorom je da je Županija sa svim svojim institucijama potpora poduzetničkom sektoru. Pratimo tempo. Osluškujemo i pomažemo, pogotovo u onom dijelu koji EU stavlja pred nas, a to je zeleno i digitalno“ – naglasila je nova direktorica Matuša te navela da će se u narednom razdoblju fokusirati na jačoj podršci poduzetnicima početnicima, dakle start up-ovima, prvenstveno onima koji će raditi u sektoru zdravstva, u sektoru funkcionalne hrane i u sektoru zelenih i digitalnih ekonomija. „Što se tiče podrške poduzetnicima, i dalje ostajemo čvrsto na tlu, najavljeni su veliki natječaji iz Mehanizma za oporavak i otpornost pa iz nove financijske omotnice koje će krenuti sljedeće godine i to nam daje dovoljno vremena da pomognemo u pripremi tih projekata naših poduzetnika. Usuglasili smo i promicanje i poticanje ulaganja u poslovne zone, gdje ćemo se jače profilirati po kapom master plana gospodarskog razvoja u čiju izradu kreće i Krapinsko-zagorska županija“ – zaključila je novoimenovana direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.


Fotogalerija