Zagorje
Bajka na dlanu

Pogledajte novi turistički promotivni film – najbolju pozivnicu za zagorsku Bajku na dlanu

Datum objave: 19. prosinca 2023.

Promocija novog promotivnog turističkog filma Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije održana je u utorak, 19. prosinca 2023. godine, u Hotelu Well u Termama Tuhelj.

Novi promotivni film  nastao je u produkciji tvrtke Balduči film, koja se bavi snimanjem isključivo turističkih filmova, u čemu imaju dugogodišnje iskustvo i više od 200 osvojenih nagrada. Redatelj filma je Francuz sa španjolskom adresom Herve Tirmarche, scenarij zajednički potpisuju Spomenka Saraga i Herve Tirmarche, producentica je Spomenka Saraga, a glumci Ksenija Pajić, Herve Tirmarche, Adam Končić, Iva Šimić Šakoronja te Marta, Petar i Matej Končić. U snimanju filma pomogli su i Muzeji Hrvatskog zagorja, Ansambl Zabok, Družba vitezova zlatnog kaleža, hotelijeri, ugostitelji, vinarije, tradicijski obrti te turističke zajednice s područja županije. Trajanje filma je 4 minute i 12 sekundi, a uz njega su napravljena i dva spota od 20 i 30 sekundi za društvene mreže te teaser od 7 sekundi za televiziju

„Htjeli smo napraviti film za kojeg možemo reći da je zagorski i da ima jednu domaću emociju, da se predstavimo kao destinacija koja jednostavno pokazuje ono što je naše i poručuje – dođite, vidite i čujte. Scenarij je zapravo napisan na temelju jednog izleta kojeg sam organizirala za svoju obitelj – da im pokažem što je autentično Zagorje. Tako je sve to počelo, jer Zagorje je zapravo jedna lijepa obiteljska destinacija gdje možete dovesti djecu, djeca mogu uživati, gdje se dobro može pojesti, a bome i dobro popiti. Oduševili smo naše strane kolege, pogotovo redatelja koji je Francuz, a znate koliko su oni zahtjevni oko hrane“ – kazala je producentica Spomenka Saraga te posebno naglasila kako je Zagorje destinacija koja se može posjetiti svih 365 dana u godini, a po njenom mišljenju najbolje zimi kad se ide u toplice ili nešto toplo pojesti i popiti.

„Film je prepun detalja koji bude emocije i pokazuje da svoj kraj volimo i da ono što imamo, čuvamo, njegujem i  razvijamo“

Zamjenica župana Jasna Petek poručila je kako je Zagorje bajkovito kako svojim prirodnim ljepotama, tako i čistoćom zraka i prirode, druželjubivosti ljudi,  kao i po i doživljajima koji se ovdje proživljavaju, a sve je to odlično preneseno u samom filmu. „Bilo je ovo nezaboravno putovanje od četiri minute. Trudila sam se biti objektivna i gledati film s odmakom, no jednostavno te povede i uvede u svoju priču te osjetiš sve što on želi prenijeti. Naše je Zagorje bajkovito po prirodnim ljepotama, druželjubivošću i ponudi, ali i doživljaju koji nudi. To su ujedno prenijeli glumci i glumice na filmu. To nije palo s neba već su za to prvenstveno zaslužni ljudi koji rade u turizmu, sustavno, godinama. Film je prepun detalja koji bude emocije i pokazuje da svoj kraj volimo i da ono što imamo, čuvamo, njegujem i  razvijamo. Sigurno je da je ovo najbolja moguća pozivnica da se dođe u naše Zagorje“ – naglasila je zamjenica župana Jasna Petek, koja je okupljene pozdravila i u ime župana i predsjednika Turističke zajednice Željka Kolara koji je za vrijeme promocije filma bio na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar  istaknula je važnost promocije turističke destinacije te naglasila da ovaj film smatra nekom vrstom pozivnice. „Vjerujem da će i naš video uradak, već samim početkom zainteresiratii da će svi koji ga krenu gledati i pogledati do kraja – svih 4 minute i 12 sekundi. Za one koji još ne poznaju Zagorje, vjerujem da će im on biti najbolja moguća pozivnica da dođu na naš prekrasan dio Lijepe Naše. Ove godine prvi put imamo više stranih nego domaćih gostiju, ali dakako da se trudimo privlačiti i jedne i druge. U blizini nam je Zagreb, najveće moguće tržište i najviše posjetitelja imamo upravo s tog područja“ – rekla je voditeljica Ureda Škrinjar te dodala kako Zagorje posjećuje sve više turista iz morskih destinacija kao što su Kvarner, Istra i Splitsko-dalmatinska županija koji u Zagorje dolaze kako bi se odmorili i skupili snage za vlastite   turističke pobjede.

„Zagorje je koji pokazuje kako se kvalitetno upravlja turizmom u destinaciji“

Među okupljenima na promociji filma bio je i velik broj turističkih djelatnika, među kojima i predstavnici Hrvatske turističke zajednice, kao i turističkih zajednica gradova, općina i područja. „Zagorje je koji pokazuje kako se kvalitetno upravlja turizmom u destinaciji, kako se kvalitetno radi promocija, a samim sloganom Bajka na dlanu priča priču već godinama – i na inozemnim tržištima i u Hrvatskoj. Meni je osobito drago što je jedan ovako relativno kratak videouradak uistinu objedinio sve i uspio pokazati ono najvažnije što Zagorje ima“– kazala je  direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda HTZ-a Slavija Jačan Obratov

Okupljene na promociji filma pozdravili su i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, glumac u filmu Adam Končić te video porukom redatelj, scenarist i glumac Herve Tirmarche.

 


Video

Fotogalerija