Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. listopada 2020.

Župan Željko Kolar je nakon obilaska radova istaknuo kako se ovom rekonstrukcijom rješava problem kotlovnice koja je stara 40-ak godina. „Tri kotla zamijenili smo jednim kondenzacijskim kotlom, a otvorilo se još nekoliko dodatnih radova koji su vezani za vanjsku hidrantsku mrežu. Ovom investicijom riješit će se pitanje tople vode u samoj sportskoj dvorani“ – rekao je župan Kolar te kazao kako je vrijednost same investicije 535.000 kuna. „Financira je KZŽ isključivo iz vlastitih sredstava s obzirom da je ušteda koja će se dogoditi kod rješavanja kotlovnice manja od 50 posto, a preko sredstava EU fondova sredstva se mogu dobiti samo ako je ušteda veća od 50 posto“ – pojasnio je župan, koji je ovom prilikom najavio da će se sutra potpisati predugovor za kupnju zemljišta za izgradnju sportske dvorane srednje škole Zlatar.

Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske objasnio je da su dosadašnji kotlovi bili stari više od 40 godina, a sada se stavlja novi blok, kondenzacijski plinski kotao s vrlo visokom efikasnošću, kao i da su promijenjene  sve pumpe novim frekventno reguliranim pumpama, a stavljen je i novi sustav regulacije kotlovnice.

Ravnatelj OŠ Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić rekao je da u školi s nestrpljenjem očekuju trenutak puštanje kotlovnice u rad. „Vjerujem da će to biti uskoro, tako da na miru i sretni dočekamo zimski period, da možemo nastavni proces i dalje odvijati kako to i nalaže standard. Zahvaljujući osnivaču dobivamo novu kotlovnicu, a ulazimo i u novi projekt, uredit ćemo međuprostor između starog dijela škole i dvorane i multimedijski prostor vrlo bitan za našu školu – istaknuo je ravnatelj Posarić.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek zahvalila je županu i Krapinsko – zagorskoj županiji na investiciji većoj od pola milijuna kuna. „Ovi radovi značajni su za ovu školu, za sustav grijanja koji nije bio mijenjan 40 godina, ali isto tako koliko su nam važna djeca i škola dokazuje i to što se sutra konačno rješava i pitanje zemljišta za sportsku dvoranu. Naime, već par godina i Županija i mi u Gradu tražimo jedno rješenje da i Srednja škola, ali i građani grada dobe jednu dvoranu kakvu i Grad Zlatar zaslužuje“ – istaknula je gradonačelnica Auguštan Pentek.

 

 

 

 


Fotogalerija