Zagorje
Bajka na dlanu

Posjet Alatima Stuhne: Tvrtka u stalnom rastu i kontinuiranom investicijskom ciklusu

Datum objave: 22. ožujka 2023.

Tvrtku Alati Stuhne d.o.o. su zajedno sa županom Željkom Kolarom posjetili i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj i zamjenik direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Denis Ranogajec. Posjet je počeo sastankom sa direktorom Alata Stuhne Miranom Stuhneom i njegovim suradnicima te je nastavljen obilaskom pogona i upoznavanjem sa proizvodnim procesom.

„Veliko je zadovoljstvo biti u posjetu jednoj ovako fantastičnoj tvrtki, koja je izrazito izvozno orijentirana te izvozi i u Sjeverni i Južnu Ameriku i u Aziju i u Afriku. Ističe se svojom kvalitetom, sa najmodernijim strojevima u branši te iznadprosječnim primanjima i velikom brigom za svoje zaposlenika. Ova je tvrtka u stalnom rastu, u kontinuiranom investicijskom ciklusu i praktički kompletna dobit se ponovo reinvestira i ulaže se puno u edukaciju ljudi i nove tehnologije. Ovdje je robotika na ti“ – poručio je župan Željko Kolar te podsjetio kako je direktor Miran Stuhne dobitnik nagrade za najboljeg mladog menadžera u Hrvatskoj te da će i tvrtka Alati Stuhne ove godine biti nagrađena Poveljom Krapinsko-zagorske županije.

Direktor tvrtke Miran Stuhne zahvalio je gradonačelniku i županu na posjetu. ”Mi smo mala obiteljska firma iz okolice Pregrade, bavimo se proizvodnjom kalupa za staklarsku industriju, zapošljavamo oko 220 ljudi, izvozimo po čitavom svijetu, imamo oko 95 % izvoza, a ostalih pet % radimo za domaće tržište.” – rekao je direktor Stuhne i podsjetio da je tvrtku pokrenuo njegov otac, koji je nekada radio u Straži, a 1986.. krenuo je iz garaže u obiteljskoj kući u obrtnike. ”Krenuo je sam samcat sa jednim rabljenim klasičnim strojem i kroz godine smo jednostavno rasli, po potrebi naših kupaca i danas smo ovdje gdje jesmo, a praktički kompletan naš razvoj je na poticaj samih kupaca i mi smo tu da ostanemo, da i za 50 godina budemo na tržištu”- poručio je direktor Alata Stuhne Miran Stuhne.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je direktoru tvrtke Alati Stuhne, Miranu Stuhne na svemu što čini za razvoj gospodarstva na području Pregrade. ”Ovo je jedna jaka, izvrsna tvrtka, koja zapošljava više od 200 ljudi, koja ima i sve više žena u pogonu , što treba pohvaliti, a i tvrtka koja se ne nalazi u centru u našoj poslovnoj zoni, već u naselju Valentinovo, što je dokaz da imamo i poslovnih aktivnosti i van centra Pregrade” rekao je gradonačelnik Vešligaj te istaknuo kako je ovo dokaz da se Pregrada može pohvaliti sa jednom od najjačih industrija obrade metala u Europi


Fotogalerija