Zagorje
Bajka na dlanu

Posjet ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka Krapinsko – zagorskoj županiji

Datum objave: 18. travnja 2014.

Jedinice lokalne samouprave, udruge i Županija ostvarile su 2.466.571,48 milijuna kuna potpora preko Javnog poziva iz programa Razvoj energetskog sustava, Program poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, mjera Državne potpore za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. Župan Krapinsko – zagorske županije i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisali su ugovor kojim je iznos od 200 000 kn KZŽ dobila za stolariju koja će biti promijenjena na zgradi Županije. Svim nazočnima obratio se ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuvši kako Krapinsko – zagorska županija, JLS i udruge pokazale da su među najspremnijima za povlačenje sredstava što su i dokazale prijavama i ostvarenim potporama u iznosu od 2.466.571,48 kn od 11,5 milijuna kuna koje je Ministarstvo osiguralo za Javni poziv raspisan u siječnju. Cilj Javnog poziva je poticanje korištenja i razvoj energetske učinkovitosti te korištenje obnovljivih izvora energije. Svim kosrisnicima potpora čestitao je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i naglasio kako je Krapinsko-zagorska županija energetski učinkovita jer je među prve tri županije u Republici Hrvatskoj po projektima u tom gospodarskom području. Ovakav Javni poziv je probna verzija za povlačenje sredstava iz EU Fondova. Naglasio je važnost projektiranja i pisanja projekata kako bi bili spremni aplicirati čim se otvore natječaji.

Nakon potpisivanja ugovora uslijedio je sastanak sa 10, po prihodima, najjačih tvrtki Krapinsko – zagorske županije, VETROPACK STRAŽA TVORNICA STAKLA D.D., JEDINSTVO D.D., TRGOSTIL D.D., KOTKA D.D., TRGOCENTAR D.O.O , VALOVITI PAPIR DUNAPACK D.O.O., PREDIONICA KLANJEC D.O.O., INKOP OBUĆA D.O.O., REGENERACIJA D.O.O., KOSTEL PROMET D.O.O.. Satanku su bili nazočni, Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, Željko Kolar, župan KZŽ, Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana KZŽ, Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ, Luka Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Vid Šanjug, predsjednik HGK Županijske komore Krapina, Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore KZŽ, Sanja Mihovilić, direktorica HGK Županijske komore Krapina.

Vid Šanjug, predsjednik HGK Županijske komore Krapina kao cilj sastanka naglasio je direktan dijalog gospodarstvenika i ministra gospodarstva i zahvalio županu Krapinsko – zagorske županije Željku Kolaru na ovakvoj incijativi, te prezentirao stanje u gospodarstvu na području Krapinsko – zagorkse županije te istaknuo kako je 2013. godina bila bolja od 2012., a 2014. prema trenutim pokazateljima bolja od 2013. godine. Gospodarstvenici su prezentirali svoje tvrtke, poslovanje, dobre inicijative ministarstva, ali i istaknuli probleme sa kojima se susreću.

Nakon sastanka sa gospodarstvenicima uslijedio je posjet tvrtki AquafilCRO d.o.o., a nazočni su osim ministra, župana i pročelnika bili Veleposlanica Italije, NJ.E. gđa, Emanuela D’Alessandro, Veleposlanik Slovenije, NJ.E. gdin, Vojko Volk, Giulio Bonazzi, Predsjednik Grupacije Aquafil , Fabrizio Calenti, Direktor tekstilne divizije Grupacije Aquafil kojoj pripada i AquafilCRO, Edi Kraus, Predsjednik uprave AquafilCRO, Angelo Cordella, Član uprave AquafilCRO, Saša Muminović Član uprave AquafilCRO, Vid Šanjug, predsjednik HGK Županijske komore Krapina, Sanja Mihovilić, direktorica HGK Županijske komore Krapina i Ivan Tuđa, gadonačelnik grada Oroslavja. Nazočnima se obratio Giulio Bonazzi, Predsjednik Grupacije Aquafil i naglasio kako postoji sinergija između tvornica u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj koja predstavalja važan segment poslovanja. Istaknuo je dobru suradnju sa Gradom Oroslavjem i Krapinsko – zagorskom župnijom. Tvornica danas ima 320 zaposlenih, a 2013. godine investirano je 28 milijuna kuna i zaposleno je dodatnih 50 radnika sa tendencijom povećanja broja zaposlenih. Ministar

 

gospodarstva Ivan Vrdoljak istakno je povezanost Italije, Hrvatske i Slovenije i izrazio želju za što više ovakvih gospodarskih suradnji. Gospodarstvenicima u RH otvorile su se nove prilike ulaskom na EU tržište, a svaka investicija ima podršku Vlade RH i Ministarstva gospodarstva. Župan Krapinsko – zagorske županije na poslijetku je istaknuo kako su investicije ono što je potrebno svakoj od zemalja, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. KZŽ bila je spona između ministarstva i tvrtke kod realizacije investicije. KZŽ je zadužena za izdavanje potrebnih dozvola, a Uprava tvrtke istaknula je zadovoljstvo sa suradnjom. KZŽ će i dalje biti na usluzi kako tvrtki AquafilCRO, tako i svim ostalim investitorima. Na kraju službenog posjeta delegacija je obišla pogon tvrtke AquafilCRO.

 

 

 


Fotogalerija