Zagorje
Bajka na dlanu

Posjet Općini Petrovsko – kreće javna nabava za izgradnju dvorane

Datum objave: 28. srpnja 2021.

Župan Željko Kolar je nakon sastanka istaknuo kako je ključna tema rasprave bilo obrazovanje, odnosno izgradnja sportske dvorane i dogradnja osnovne škole. „Načelnik i ja smo jučer imali sastanak sa Školskim odborom u osnovnoj školi i možemo dati informaciju da sljedeći tjedan krećemo s postupkom javne nabave za izgradnju sportske dvorane ovdje u Petrovskom. Početak radova očekujemo negdje u desetom mjesecu i završetak radova negdje u desetom mjesecu iduće godine, naravno, ako neće biti žalbi na postupak, a nadamo se da neće“ – najavio je župan Kolar te se osvrnuo i na projekt dogradnje škole za što već postoji građevinska dozvola. „U Mehanizmu za oporavak i otpornost predviđeno je financiranje izgradnje i dogradnje škola za jednosmjensku nastavu.  Složili smo se da je to jedan od prioriteta i za Županiju, a naravno i za Općinu te ćemo zajednički lobirati za njegovu realizaciju kroz ovaj Mehanizam, što podrazumijeva 100% financiranje“ – kazao je župan Kolar te dodao kako postoji i druga opcija kroz financijsku omotnicu, što bi zahtijevalo vlastito sufinanciranje od 15%.

Načelnik Općine Petrovsko Stjepan Krklec istaknuo je kako ovaj sastanak predstavlja nastavak dosadašnje dobre suradnje Županije, koja će se sigurno nastaviti i u narednom razdoblju. „Vidi se velika pomoć i razumijevanje Županije na čelu sa županom. Njihova nam je pomoć, vezana uz dvoranu i ostale stvari, jako bitna jer nam predstoji 17 milijuna kuna vrijedan projekt investicije u vodoopskrbu. Tamo ćemo za sufinanciranje morati izdvojiti uistinu značajna sredstva i zato nam je svaka pomoć i razumijevanje dobrodošlo“ – kazao je načelnik Krklec.

Na sastanku su u pratnji župana Željka Kolara sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, kulturu i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Snježana Murr, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Bručić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec te Željka Grmovšek ispred Zagorske razvojne agencije.

 


Fotogalerija