Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. veljače 2007.

Tvrtka ZMH Horvat je uspješno završila realizaciju kredita preko programa za razvoj poduzetništva Krapinko-zagorske  županije.  Povodom toga je Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije zajedno sa suradnicima jučer je  posjetila i obišla poduzeće ZMH Horvat u  Konjščini.  Privredna banka dd Zagreb – Podružnica Krapina odobrila je kredit po programu «Lokalni projekti razvoja – Poduzetnik» program «Branitelji» 30.06.2005. godine kredit u iznosu od 3.998.887,26 kn za izgradnju pogona za doradu i prepakiranje prehrambenih proizvoda. Kako je razvoj poduzetništva jedan od prioriteta,  Krapinsko-zagorska županija je u skladu sa svojom politikom u 2007 za subvencioniranje kamata na kredite poduzetništvu osigurala  4,8 milijuna kuna što je povećanje od čak 50 posto u odnosu na 2006. godinu.  Županica je poduzeću čestitala na uspješnom poslovanju izrazivši nadu da će povrće za preradu uskoro nabavljati u našem kraju u cilju ukupnog razvitka županije, a također najavila novi program kreditiranja poduzetnika u kojem bi umjesto ministarstva jedan posto kamate sufinancirali gradovi i općine, a jedan posto bi i dalj sufinancirala  Županija. Dodala je da se uskoro očekuju i potpisivanje ugovora između lokalnih samouprava i Županije o zajedničkom sufinanciranju.
Prerada ribe u Zagorju
Osnovna djelatnost ZMH Horvat je prerada i distribucija ribe. Kamatu po programu «Branitelji» subvencionira Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 2%, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u iznosu od 1%  i Krapinsko-zagorska županija u iznosu od 1% tako da je krajnja kamata za korisnika kredita 2%. U 2006. godini ukupni prihod tvrtke ZMH Horvat iznosio je 26.961.000,00 kn, a dobit je bila 500.000,00 kn, a plan tvrtke je u 2007. godini ostvariti oko 36.000.0000,00 ukupnog prihoda i 700.000,00 kn dobiti. Prije investicije od četiri milijuna kuba poduzeće je imalo zaposleno 28, a nakon toga broj se povećao na  40 djelatnika. Poduzeće je počelo sa radom 1993. baveći se distribucijom gotovih smrznutih proizvoda, a 1997. godine  zapošljava dvije djelatnice u proizvodnji, te kupnjom osnovnih strojeva počinje sa preradom ribe. Trenutno je zaposleno 40 ljudi sa godišnjim prometom od oko  2000t smrznutih proizvoda. Osim prerade smrznute ribe tvrtka ZMH Horvat bavi se preradom i pakiranjem smrznutog povrća te proizvodnjom smrznutih njoka. Distribucijom pokriva cijelu Hrvatsku sa 9 specijaliziranih vozila za prijevoz smrznutih proizvoda. Prilikom razgledavanja pogona vlasnik Zoran Horvat zahvalio je Županiji na pomoći i najavio da planira  proizvodnju zagorskih štrukla i lopara.
Vlastita robna marka
Osim pogona za preradu ima  3000 m3 rashladnih komora za skladištenje smrznute robe. Godišnji rast prometa nam je 50% iz godine u godinu i prošlu je godina završena sa na 27 milijuna  kuna prometa. Osim vlastite robne marke tvrtka pakira proizvode i pod drugim robnim markama. Tvrtka je ove godine potpisala ugovor s jednom španjolskom tvrtkom preko koje se nada izvozu svojih proizvoda u pet europskih zemalja, a konkretno se radi o preradi lignji. Trenutna vrijednost poduzeća sa svom opremom, pozicijom i imenom na tržištu je oko pet milijuna EUR, procjena je iz same tvrtke ZMH Horvat.