Zagorje
Bajka na dlanu

Potpisan partnerski sporazum o organizaciji 31. Zagorskog gospodarskog zbora

Datum objave: 18. srpnja 2023.

U prostorima Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina u utorak, 18. srpnja 2023. potpisan je sporazum o suradnji u organizaciji 31. Zagorskog gospodarskog zbora, koji se od 7. do 9. rujna 2023. održava u Krapini.

Sporazum su u ime nositelja organizacije potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

Župan Željko Kolar zahvalio je partnerima na dosadašnjoj suradnji. „Mi ovaj gospodarski zbor radimo kao tim, nadopunjujući jedni druge, a to će se vidjeti i na samom događanju. Vjerujemo da Tjedan kajkavske kulture privući velik broj posjetitelja u Krapinu, ali i Zagorski gospodarski zbor na kojem organiziramo puno panel diskusija i dodatnog sadržaja vezanog na gospodarstvo“, rekao je župan te dodao da će na zboru sudjelovati sve zagorske strukovne škole. „Obrtnici mogu biti zadovoljni jer smo upisali 30 učenika više nego prošle godine za deficitarna zanimanja. Imat ćemo sjajnu generaciju koja može biti garancija gospodarstvu za kvalitetan domaći kadar“, rekao je župan.

Gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović istaknuo je da će Krapina početkom rujna zasjati u najboljem svjetlu te je pozvao sve obrtnike, poduzetnike i gospodarstvenike da se prijave na Zagorski gospodarski zbor i pokažu ono najbolje što naša županija nudi.

Potpisivanjem ovog sporazuma napravljen je formalni korak u organizaciji ove gospodarske manifestacije. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek poručio je kako vjeruje u uspjeh ovogodišnjeg zbora. „Obilježavamo ga novoj lokaciji, pripremamo nove sadržaje i pred nama su nepuna dva mjeseca koja ćemo što kvalitetnije iskoristiti kako bi imali dobru posjećenost i puno izlagača“, rekao je predsjednik HGK, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš istaknuo je da Komora animira svoje članove obrtnike da se prijave i predstave svoje djelatnosti, dok je direktor Radija KAJ Drago Gradečak rekao kako je pristupnice dosad popunilo 50 izlagača. „Do kraja srpnja stići će još prijava, a od 20. kolovoza kreće puni pogon organizacije te vjerujem da će ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor biti na ponos svih nas“, rekao je direktor Drago Gradečak.

Potpisivanju su prisustvovali pročelnik županijskog upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec te poslovna tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Janja Kantolić.


Fotogalerija