Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. listopada 2020.

SŠ Zlatar sa prodavateljicom Željkom Potočki. Župan Kolar je nakon samog potpisivanja ugovora istaknuo kako je gospođa Potočki imala i bolje ponude za svoje zemljište u blizini same srednje škole, no da je odlučila prihvatiti ponudu Krapinsko-zagorske županije sa ciljem izgradnje školske sportske dvorane. „Evo kako ljudi pokazuju svoju veličinu i da im je opći interes ispred novčanog. To je danas, nažalost, rijetkost, a ne pravilo. Zahvaljujem gospođi Potočki koja nam je omogućila taj prvi korak prema izgradnji sportske dvorane u Zlataru, a jedini razlog što danas ne potpisujemo ugovor, nego predugovor je taj što sukladno novom zakonu mora procjeniteljsko povjerenstvo dati suglasnost na procjenu“ – rekao je župan Kolar te najavio kako će se ugovor i realizacija samog ugovora sa kompletnom isplatom odraditi do kraja kalendarske godine. „Riječ je o više od 4000 m2 zemljišta, što će biti i više nego dovoljno za izgradnju dvorane. Odmah ćemo krenuti s izradom projektne dokumentacije i vjerujem da bi na proljeće sljedeće godine u rukama mogli imati i gotovu građevinsku dozvolu, kako bi hvatali novu financijsku omotnicu i ove strateške projekte koje je Krapinsko-zagorska županija uputila Ministarstvu kao svoj prioritet. Želimo da srednja i osnovna škola i sve udruge na području Zlatara imaju sve uvjete primjerene 21. stoljeću za obavljanje tjelesne, sportske kulture, a to će sigurno pridonijeti i razvoju sporta na području grada Zlatara“ – poručio je župan Kolar.

Uzbuđena sam jer se radi o zemljištu koje je moje nasljedstvo. Budući da sam bila prosvjetni radnik, raduje me da će se ono služiti za sportsku dvoranu. Pronašli smo zajednički jezik i nadam se da ćemo uskoro svi zajedno vježbati u novoj dvorani grada Zlatara“ – rekla je prodavateljica Željka Potočki.

Na potpisivanju predugovora bili su i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec i zamjenik ravnateljice Srednje škole Zlatar Mladen Pavetić.


Fotogalerija