Zagorje
Bajka na dlanu

Potpisan ugovor: Kreće rekonstrukcija državne ceste Zagorska Sela – Razvor

Datum objave: 1. rujna 2023.

Župan Željko Kolar prisustvovao je u petak, 1. rujna 2023. svečanosti potpisivanja Ugovora o izvođenju radova izvanrednog održavanja državne ceste DC2229, dionica Zagorska Sela-DC205 (Granični prijelaz Razvor) u Kumrovcu između investitora Hrvatskih cesta i izvođača radova tvrtke Colas Hrvatska.

Izvanredno održavanje predmetne ceste u duljini od četiri kilometra obuhvaća proširenje kolnika, izgradnju nogostupa na pojedinim dionicama uz kolnik državne ceste, izgradnju nove oborinske odvodnje i obnovu postojećih propusta kao i sanaciju klizišta u mjestu Razvor. Vrijednost radova iznosi preko 2,6 milijuna eura bez PDV-a, dok je ugovorni rok za izvedbu radova 10 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Župan Željko Kolar zahvalio je Hrvatskim cestama na ovoj dugo očekivanoj investiciji. “Kaže se “strpljen-spašen” i “tko čeka, taj dočeka”. Dugo smo čekali ovu drugu dionicu jer je dionica od graničnog prijelaza Macelj pa do Zagorskih Sela bila završena još krajem 2015. godine. Od onda smo zapravo apelirali da ova druga dionica krene u rekonstrukciju jer je cesta stvarno opasna. Zagorska Sela nemaju školu, nego svaki dan djecu vozimo u osnovnu školu u Kumrovec i naravno da je uvijek izazovno kod takve vrste prometa”, istaknuo je župan Kolar i naglasio da je prometnica važna i zbog turističke i gospodarske suradnje sa susjednom Slovenijom. “Riječ je o vrijednoj investiciji, a u postupku javne nabave izabran je jedan od najboljih izvođača radova koje imamo. Ne sumnjam da će se pridržavati roka te da će radovi biti izuzetno kvalitetno napravljeni”, rekao je župan Kolar.

Ugovor su potpisali član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić i član uprave tvrtke Colas Hrvatska Goran Tuđan.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik Kumrovca Robert Šplajt te načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, koji su izrazili navedenim projektom i dugo očekivanom investicijom, a prisutni su bili i gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, saborski zastupnik Predrag Štromar i Dragutin Kamenski, osnivač i vlasnik tvrtke Kamgrad.

 

 


Fotogalerija