Zagorje
Bajka na dlanu

Potpore tvrtkama za sudjelovanje na inozemnim sajmovima

Datum objave: 18. rujna 2012.

Danas su u prostorijama Krapinsko-zagorske županije potpisani Ugovori sa spomenutim tvrtkama. Potpisivanju Ugovora su uz županicu Sonju Borovčak, zamjenika Anđelka Ferek-Jambreka i v.d. pročelnicu za gospodarstvo i financije, Ivanku Zniku, prisustvovali i predstavnici tvrtki, Josip Grilec, direktor tvrtke Stražaplastika d.d. te Branimir Špiljak, predstavnik tvrtke Zagorka d.o.o.

Krapinsko-zagorska županija je sredinom lipnja ove godine raspisala Javni natječaj za dodjelu potpora za sudjelovanje na gospodarskim sajmovima u inozemstvu.

„Cilj ovog Javnog natječaja je poticanje promocije proizvoda s područja Krapinsko-zagorske županije na inozemnim tržištima i povećanje izvoza odnosno prodaje na stranim tržištima“, istaknula je prilikom potpisivanja Ugovora županica Sonja Borovčak.

Na temelju prijedloga Povjerenstva donesena je odluka o dodjeli potpore spomenutim tvrtkama u pojedinačnim iznosima od 20.000,00 kn.

Natječaj za korištenje bespovratnih sredstava bio je namjenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama koji obavljaju proizvodnu djelatnost na području Županije te koji ulažu vlastita sredstva za promociju i sudjelovanje na inozemnim sajmovima. Ove godine naglasak je stavljen na tvrtke proizvodne djelatnosti, odnosno prerađivačku industriju obzirom na teško stanje u gospodarstvu i potrebu za podupiranjem upravo tog sektora.

Zamjenik županice Anđelko Ferek-Jambrek rekao je kako tri spomenute renomirane tvrtke kojima su dodijeljene potpore imaju izrazitih potencijala na vanjskom tržištu te svoje poslovanje većinskim dijelom i baziraju na izvozu. Stoga je ulaganje u nastupe na inozemnim sajmovima dobar način izlaska na inozemno tržište.

Dodijeljena sredstva za nastupanje na inozemnim sajmovima korisnici trebaju namjenski iskoristiti u roku od godine dana nakon sklapanja Ugovora.