Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. prosinca 2013.

Krapinsko-zagorska županija dodijelila je 41.270,52 kuna za ekološku i integriranu proizvodnju u poljoprivredi. Riječ je o potporama za poticanje i promicanje integrirane i ekološke poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2013. godini.

Javni poziv za spomenute mjere bio je raspisan od 22. listopada do 15. studenog 2013. godine, a sredstva su odobrena za ukupno 21 korisnika. Za integriranu proizvodnju izdvojeno je 7.030,00 kuna dok je za ekološku proizvodnju dodijeljeno 34.240,52 kuna.

Cilj ove mjere je potaknuti prelazak na integriranu i ekološku poljoprivrednu proizvodnju i korištenje ostalih šumskih i nedrvnih šumskih proizvoda.

Jednokratna financijska sredstva dodjeljuju se poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave integriranom poljoprivrednom  proizvodnjom ili su s istom krenula u 2013. godini  u iznosu do 1.000,00 kuna po 1 ha površine pod integriranom  proizvodnjom te poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom ili su u prijelaznom razdoblju, a najviše do iznosa stvarnih troškova stručne kontrole i izdavanja potvrdnice (certifikata) o ekološkoj proizvodnji u tekućoj godini.

Popis korisnika sredstava možete pogledati u prilogu.