Zagorje
Bajka na dlanu

Potres s epicentrom kod Marije Bistrice

Datum objave: 28. siječnja 2020.

Prema izvješću Seizmološke službe Republike Hrvatske magnituda potresa iznosila je  3,4 stupnja prema Richteru, dok je intenzitet u epicentru bio 4-5 stupnjeva  Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Odmah nakon potresa su, sukladno Planu evakuacije i spašavanja, evakuirani učenici i djelatnici Osnovne škole Marija Bistrica. Potres se osjetio i u okolnim mjestima te su učenici Osnovne škole Konjščina također evakuirani na kraće razdoblje. Vatrogasci i hitna služba nisu imali hitne intervencije, no zabilježena je manja materijalna šteta na starijim zgradama.

Prema informacijama Seizmološke službe procijenjeno je da trenutno nema potrebe za daljnje postupanje te je donijeta odluka da će se nastava u poslijepodnevnoj smjeni u Osnovnoj školi Marija Bistrica odvijati prema uobičajenom rasporedu.

Mariju Bistricu je nakon potresa obišao župan Željko Kolar zajedno sa svojim zamjenikom i načelnikom županijskog stožera civilne zaštite Anđelkom Ferekom-Jambrekom i načelnikom Općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.