Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. lipnja 2018.

Župan Krapinsko-zagorskoj županiji Željko Kolar istaknuo je kako je 100%ZAGORSKO manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koja se već devet godina održava u Zagrebu, a četiri godine u Rijeci. „Želja nam je da predstavimo Zagorje u Istarskoj županiji pa je 100% zagorsko došlo i ovdje u Pulu. Suradnja naših županija već postoji, a nama su gosti iz Istre na 4. mjestu po broju dolazaka u naše toplice, a da zapravo promociju u Istri nismo ni radili.“ – rekao je župan Željko Kolar i naglasio kako će se u Puli predstaviti 50 izlagača i 100 izvođača iz krapinsko-zagorske županije, a povezati će se i županijske gospodarske i obrtničke komore. „Ovim putem pozivam sve da nam se u petak i subotu pridruže u Puli“ – poručio je župan Željko Kolar.

Župan Istarske županije Valter Flego podsjetio je kako je Istarska županija bila županija partner na prošlogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru. „Ostao sam ugodno iznenađen veličinom sajma i brojem posjetitelja, ali i vezama koje naši ljudi imaju s onima iz Zagorja u turizmu, vinarstvu i poljoprivredi. Logičan nastavak te suradnje je i 100% zagorsko“ – istaknuo je župan Flego

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci naglasila je kako očekuje velik  će interes Puljana za manfiestaciju 100%ZAGORSKO se ova popularna zagorska manifestacija održava upravo u Puli. „Hvala Krapinsko – zagorskoj županiji što su našem vrtiću poklonili tradicijske drvene igračke i glazbene orgulje s taktovima hrvatske himne, koje su svečano otvorene danas u  prostoru dvorišta Doma hrvatskih branitelja“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Manifestacija 100% ZAGORSKO biti će otvorena u petak od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 15 sati. U ponudi će se biti zagorska vina, štrukli, voće i voćne prerađevine, med, sir, a moći će se vidjeti i kupiti drvene igračke te proizvodi od gline“ – rekla je voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar i dodala kako će posjetitelji moći dobiti informacije o zagorskim toplicama, hotelima i drugim lokalitetima, a u petak se provozati i kočijom. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti Tomislav Goluban i Aljoša Muti te Ansambl KUD – a Zabok i Kud Lovro Ježek.

Na dan otvorenja manifestacije, u petak, 08. lipnja 2018. godine bit će održan  Susret istarskih i zagorskih gospodarstvenika kao i turističkog sektora. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je su događaji poput ovoga prilika da se gospodarstvenici, obrtnici, kupci i dobavljači bolje upoznaju i nađu dodatnu nit suradnje.