Zagorje
Bajka na dlanu

Predsjednik Josipović u Zagorju

Datum objave: 24. svibnja 2010.

Na poziv krapinsko-zagorskog župana, mr.sc. Siniše Hajdaš Dončića, predsjednik Ivo Josipović službeno je posjetio našu županiju.

 
Josipović je posjet započeo u Zaboku, obilaskom najnovije bolnice u Hrvatskoj, Opće bolnice Zabok. Nakon Zaboka uputio se prema Krapini gdje je održao sastanak s čelnicima svih općina i gradova te predstavnicima gospodarskog sektora Krapinsko-zagorske županije. Posebno se osvrnuo na najavljeni udar na lokalne i županijske proračune koji će smanjenim priljevom, uzrokovanim Vladinim najnovijim poreznim mjerama i izmjenama postojećeg sustava, ističući kako o tome treba još jednom promisliti i vidjeti modele koji neće narušiti stabilnost županijskih i lokalnih proračuna. Predsjendik je upoznat i s proizvodnim problemima gospodarskih subjekata uzrokovanih povećanjem cijene plina industrijskim potrošačima.
 
Nakon odrađenog sastanka konjskom kočijom se uputio u posjet svjetski znanom Muzeju krapinskih neandertalaca koji ga je, kao i sve druge posjetitelje, ostavio bez daha.
 
Obilazak Krapinsko-zagorske županije završen je razgledavanjem Termi Tuhelj te ručkom u dvorcu Mihanović.