Zagorje
Bajka na dlanu

Predsjednik Republike Bugarske posjetio Krapinsko-zagorsku županiju

Datum objave: 15. travnja 2015.

Tom prilikom, župan Željko Kolar, predsjedniku Plevnelievu uručio je prigodni poklon te su u muzeju pogledali kratak film o životu neandertalaca, a zatim i razgledali postavu muzeja.

 

Predsjednik Republike Bugarske NJ/E Rosen Plevneliev istaknuo je kako je Muzej krapinskih neandertalaca iznimno moderan te kako se uklapa u odličnu turističku priču Republike Hrvatske.

 

Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo zbog posjete bugarskog predsjednika: „Zadovoljstvo mi je što je predsjednik Republike Bugarske u ovom kratkom posjetu Republici Hrvatskoj odlučio posjetiti baš Krapinu i Muzej krapinskih neandertalaca, čime nam je napravio veliku promociju u Bugarskoj i potaknuo, nadam se, mnogo bugarskih turista da posjete upravo Krapinsko-zagorsku županiju.“


Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec naglasila je kako je Muzej krapinskih neandertalaca do sada posjetilo više od 500 tisuća posjetitelja te kako je ovaj muzej revolucija u hrvatskoj muzejskoj praksi i da je zaista ponosna na ovaj svjetski brand koji imamo u Zagorju. Gospođa Krklec posebno je istakla suradnju koju muzeji imaju s Republikom Bugarskom.

 

U čast bugarskog predsjednika, jučer je održana svečana večera koju je organizirala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Večeri su prisustvovali župan Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

 


Fotogalerija