Zagorje
Bajka na dlanu

Predstavljen film „Zagorje – Bajka na dlanu“

Datum objave: 9. prosinca 2013.

Autor filma je Stjepan Kotarski, autor glazbe na filmu je Tomislav Goluban, dok fotografije potpisuje Martin Turk. Predstavivši zajedničke napore oko izrade filma direktorica Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar osvrnula se i na brojne promotivne aktivnosti provedene tijekom proteklog razdoblja, dok su sam film predstavili Turk i Goluban. Turistička zajednica KZŽ na ovogodišnji 16. Međunarodni festival turističkog filma i na 51. International Tour Festival, Lecce, Italija, nominirala je turističko-promotivni film „Zagorje-Bajka na dlanu“. Izvršni Direktorij manifestacije i Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara odlučio je da se za taj film predsjedniku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, županu Željku Kolaru, dodijeli POVELJA F.E.S.T.2013, dok je ZLATNI INTERSTAS 2013 uručen Turističkoj zajednici KZŽ za izuzetan doprinos razvoju turizma Krapinsko-zagorske županije i doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske. Također, Turističkoj zajednici KZŽ, dodijeljeno i posebno priznanje za promidžbeno-turističku djelatnost.

Okupljeni uzvanici u Hotelu Well imali su priliku pogledati 7-minutni film o Zagorju, a program su svojim izvedbama upotpunile i članice umjetničke organizacije Singrlice.

Jučer je u sklopu programa zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek svečano uručio Uvjerenja polaznicima tečaja za sommeliere kojeg su u sklopu projekta „Zagorje, ti moje blago“ organizirali Turistička zajednica KZŽ, Županija, HGK Županijska komora Krapina te Obrtnička komora KZŽ. Ukupno 12 polaznika s područja Krapinsko-zagorske županije primilo je uvjerenje.

Župan je u svom obraćanju istaknuo: „Naš zadatak je da u sljedeće tri godine postanemo prepoznatljivi i izvan granica naše zemlje. Stoga ćemo svoje proizvode na inozemnim sajmovima prodavati već u ožujku kada potencijalni turisti kupuju paket aranžmane za provođenje godišnjeg odmora na našoj obali. Tada će imati priliku umjesto dva tjedna na moru, kupiti 12 dana odmora na obali, a dva-tri dana u Zagorju.“

Zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Sanda Švaljek potvrdila je svojim riječima dobru suradnju između Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije i najavila i daljnje partnerstvo u zajedničkom razvoju.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice i Grada Solina, uz potporu međunarodnih asocijacija, Svjetske federacije turističkih novinara, Europske federacije turističkih novinara, Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz, i Međunarodnog odbora festivala turističkog filma, u Solinu su od 6. do 9. studenog ove godine održane tri međunarodne, specijalizirane turističko kulturološke priredbe; 20.jubilarni INTERSTAS, Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 16. ITF CRO, Međunarodni festival turističkog filma Lecce,Italija i 12.-to predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“.

Na međunarodni festival nominirana su ukupno 282 filma iz 67 zemalja prema kategoriji turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-povijesnih i ekoloških filmova.

Iz svijeta, nominirana su 64 filma, iz Hrvatske, njih 12.

Turistička Zajednica Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnji 16.Međunarodni festival turističkog filma i na 51.International Tour Festival, Lecce,Italija, nominirala je turističko-promotivni film „Zagorje-Bajka na dlanu“.

Izvršni Direktorij manifestacije i Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara, odlučio je da se za nominirani film „Zagorje-Bajka na dlanu“, predsjedniku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Županu Željku Kolaru,dodjeli POVELJA F.E.S.T.2013, a ZLATNI INTERSTAS 2013, Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije,uz obrazloženje „ za izuzetan doprinos razvoju turizma Županije Krapinsko-zagorske i doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske“.

Kažimo i to, kako je na završnoj svečanosti Međunarodnog festivala turističkog filma, u službenoj konkurenciji, Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, dodijeljeno i posebno priznanje za promidžbeno-turističku djelatnost.

Na završnoj svečanosti u Solinu, Župan, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, i direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar,preuzeli su ove prestižne međunarodne nagrade koje su ujedno i priznanje Turističkoj zajednici županije za dosadašnji rad na promidžbi i promociji destinacije „Zagorje –Bajka na dlanu“.

Spomenimo i kako je Grand prix ovogodišnjeg INTERSTASA, osvojio promotivni film iz Thailanda.


Video