Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. svibnja 2007.

U sklopu obilježavanja Dana Krapinsko-zagorske županije na «VINOVITI» 13. Međunarodnog sajma vina i opreme za vinarstvo kao i 19. Međunarodnog sajma turizma na Zagrebačkom velesajmu, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom jučer je održala promociju prvog Kataloga tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije. Katalog, koji prvi takve vrste u Hrvatskoj, je predstavila Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije i Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije. Gosti županice Hubicki na našem izložbenom prostoru su među ostalim bili župani Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.
Cilj ovog Kataloga je upozoriti na potrebu očuvanja i razvoja starih, dijelom autohtonih hrvatskih obrta, a namjera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije je da zahvaljujući financijskoj pomoći od strane Krapinsko-zagorske županije, pomognu očuvanju, njegovanju i prepoznatljivosti obilježja tradicijske odnosno umjetničke kulture zagorskog obrtništva.
U ovom katalogu predstavljen je 51 tradicijski i umjetnički obrt Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa osnovnim informacijama koje će biti atraktivne upravo za Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije tj. biti će to dobar turistički vodič koji će svakog posjetitelja naše županije  uputiti na adresu gdje može kupiti prepoznatljivi autohtoni suvenir kao trajnu uspomenu na posjet Krapinsko-zagorskoj županiji. Tradicijski odnosno, umjetnički obrti su djelatnosti za koje je potrebno posebno poznavanje zanatskih vještina i umijeća u obavljanju obrta koji se obavljaju pretežnim udjelom ručnog rada, tehnikama proizvodnje koje se namjenom i oblikom oslanjaju na obrasce tradicijske kulture, pa u tom smislu simboliziraju lokalni, regionalni i nacionalni identitet.
Nakon promocije kataloga nastavilo se druženje uz bogat kulturno-umjetnički program i prigodni domjenak.