Zagorje
Bajka na dlanu

Predstavljen najveći turistički katalog na svijetu pod nazivom Neodoljiva Hrvatska

Datum objave: 31. ožujka 2014.

Svečano predstavljanje kataloga Neodoljiva Hrvatska održalo se na Hušnjakovom,u Muzeju krapinskih neandertalaca uz potporu Krapinsko-zagorske županije a koja je ujedno i prva destinacija gdje je katalog izložen. Tom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zahvalio se svima na odazivu, i naglasio kako je vrlo bitno takvim i sličnim projektima dati podršku. Moramo cijeniti ono što imamo kako bi i drugi prepoznali naše vrednote. Čestitao je autorici kataloga, gospođi Sunčani Matić na samoj ideji i prezentaciji kataloga te spomenuo da sam ulazak u Guinessovu knjigu rekorda možda i nije najveći uspjeh u odnosu na to što se sve postiglo ovim projektom.

Ovaj impozantan katalog širine 1398 mm, visine 1650 mm, težine 70 kg, na 378 stranica opisuje najvažnije vrednote Hrvatske, od identiteta i gospodarstva do posebnih oblika turizma i predstavlja svojim sadržajem potpuno novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije ali i države zanimljive za poslovne investicije. Katalog Neodoljiva Hrvatska nastao je marljivim radom autorice projekta Sunčane Matić te njezinih suradnika, raznih udruga, agencija i organizacija te je za njegovu realizaciju bilo potrebno više od 3 godine. Sadržajem kataloga uspjela se obuhvatiti cijela Hrvatska, sa svim vrednotama i potencijalima za razvoj. Gospođa Matić je istaknula da ovaj katalog ima veliki značaj u promociji Hrvatske u svijetu upravo zbog činjenice da obuhvaća sve najvažnije hrvatske atrakcije, povijesnu i kulturnu baštinu, brojne prirodne ljepote, tradiciju, običaje, ljude, gospodarstvo, sportske uspjehe te posebno turističku ponudu i njene specijalne oblike.

Kulturnu i prirodnu baštinu Zagorja kao dio Neodoljive Hrvatske predstavile su ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i muzejska savjetnica Goranka Horjan.Svečanosti predstavljanja kataloga uvelike je pridonio i naš zagorski blueser Tomislav Goluban.

 

 


Fotogalerija