Zagorje
Bajka na dlanu

Predstavljen promo film “Biciklom kroz Srce Zagorja”- nastavak odlične zagorske cikloturističke priče

Datum objave: 25. siječnja 2024.

U Kleti Kozjak u Svetom Križu Začretju u četvrtak 25. siječnja 2024. predstavljen je film o cikloturizmu na području destinacije Srce Zagorja. Riječ je o promotivnom spotu koji je nastao u sklopu projekta “Označavanje biciklističkih ruta” koji je Turistička zajednica područja Srce Zagorja provela tijekom 2023. godine, a koji je dio krovnog projekta Zagorje Outdoor Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, naglasio je da je kod svakog promotivnog spota ključna emocija koja će privući turista u vašu destinaciju. “Ovaj promotivni film odlično je pogođen jer je ciljao na rekreativce, a isto tako je pokazao da na našim zagorskim bregima ima mjesta i za profesionalce. Kontinuirano radimo na stvaranju i promociji cikloturizma u našoj županiji. Zbog svega što smo po tom pitanju napravili proteklih godina, sada našu destinaciju možemo i brendirati na ovakav način, a uz dobru suradnju Hrvatske turističke zajednice, županijske Turističke zajednice i lokalnih turističkih zajednica, uspjeh je zagarantiran”, naglasio je župan Kolar te dodao da je dobar brending vrlo važan u svakom području, a posebice u sektoru turizma.

Kroz projekt su označene rute Okolicom Začretja i Badlova ruta, koje su kružne županijske rute ukupne duljine 61 kilometar. Projekt je poduprla Hrvatska turistička zajednica sredstvima iz Fonda za udružene turističke zajednice, a autori filma su Marina Buhin i Karlo Mitok. Kako je rekla voditeljica Ureda TZ KZŽ Sanja Škrinjar, za rezultate je važna sinergija. “Mislim da nam je svima na prvom mjestu destinacija “Bajka na dlanu” i na taj način moramo i komunicirati. Biciklističke rute prate našu bogatu kulturnu, gastro i eno ponudu, a sve se može pronaći na mrežnoj stranici Zagorje Outdoor“, istaknula je voditeljica Ureda TZ KZŽ Sanja Škrinjar.

Biciklistička ruta Okolicom Začretja zahtjevna je kružna ruta dužine 40 kilometara, a Badlova ruta srednje je zahtjevna kružna ruta, dužine 21 kilometar. “Naše su staze prilagođene svakome, od obitelji s djecom, do neumornih tragača adrenalinskih doživljaja, kao i profesionalnim biciklistima, nudeći neponovljiva iskustva. Ovdje ćete zaboraviti na svakodnevne brige i upoznati toliko jedinstven kraj, koji nije gostoljubiv samo prema ljudima, već to isto čini i prirodi, čuvajući je za naraštaje koji dolaze”, rekao je načelnik Općine Sveti Križ Začretje i predsjednik TZP Srce Zagorja Marko Kos te istaknuo kako je ovaj hvalevrijedan projekt došao u pravi trenutak za razvoj ove turističke destinacije.

Zagorje je idealan biciklistički krajolik, pružajući sve što je potrebno za trening profesionalnim sportašima, što tvrdi Viktor Potočki, višestruki državni prvak u biciklizmu (trostruki u cestovnom biciklizmu te šesterostruki u ciklokrosu) i osvajač pet međunarodnih postolja, koji je, uz obitelj Ilić, jedan od aktera u filmu. Želeći spojiti matični klub Ljubljana Gusto Santic sa Zagorjem, nastala je ideja o međunarodnoj suradnji Slovenije i Zagorja, u sklopu kojeg bi se biciklistima nudila i turistička ponuda našeg kraja, ali i obrnuto. Jedan od inicijatora projekta je Luka Žele, sportski direktor Ljubljana Gusto Santic, uz kojeg je na predstavljanju filma sudjelovao i Tomaž Poljanec, direktor kluba Ljubljana Gusto Santic. Tendencija je da ovo ostane dugogodišnja uspješna suradnja iz koje će nastati mnogo zanimljivih aktivnosti.

Na promociji filma bili su i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković te članovi Turističkog vijeća TZP Srce Zagorja.

Film možete pogledati na linku:  https://youtu.be/AS-L-ivf62g?feature=shared


Fotogalerija