Zagorje
Bajka na dlanu

Predstavljena haljina Miss universe Hrvatska – Bajka na dlanu putuje u New Orleansu

Datum objave: 22. prosinca 2022.

Arijana Podgajski, 20-godišnja studentica ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa koja je titulu Miss Universe Hrvatske 2022. ponijela krajem svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, s prvim danima nove godine putuje u Ameriku, na svjetski izbor Miss Universe koji će se održati u New Orleansu 14. siječnja 2023. godine. Dio izbora je i predstavljanje u tzv. nacionalnim kostimima, što se često ističe i kao jedan od najinteresantinijh segmenata priprema za veliko finale

„Inspiraciju za izradu ove nacionalne haljine crpimo iz ogromnog bogatstva naše baštine, a kako nam Arijana dolazi iz Krapine, odlučili smo svijetu predstaviti prelijepo Zagorje i sve ono što ga čini lijepim – njegove zelene brežuljke, termalne izvore, čiste rijeke i rječice, prelijepu prirodu, povijest“ – rekla je kreatorica haljine Mina Petra. „Zato nam je baza tradicionalna ručno tkana lanena haljina, na čiju prednju stranu je mlada akademska slikarica Antonia Maričević ručno oslikala promotivni logotip Krapinsko-zagorske županije „Zagorje, bajka na dlanu“. Uz ovo umjetničko djelo pridružujemo se globalnoj kampanji „Zeleno je in“ – poručila je dizajnerica Mina Petra. „Trudila sam se prenijeti ono što logo je, oslikati ga najbolje što sam mogla i dati završni „touch” na sam dizajn haljine“ – dodala je slikarica Maričević.

„Od srca zahvaljujemo županu Kolaru i Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije jer su prepoznali mogućnost ogromne promocije Zagorja i naše „Zelene Hrvatske“ na svjetskoj pozornici kao što je svjetski izbor Miss Universe te nam dozvolili upotrebu logotipa „Bajka na dlanu“. Neizmjerno Vam hvala i na pomoći u opremanju Arijane koja će uz nacionalnu haljinu nositi tradicijski nakit, zlatna licitarska srca koja je izradila Zlatarnica Vrančić iz Zaboka te vrijednim poklonima koje će ona dijeliti ostalim natjecateljicama i domaćinima“ – istaknuo je vlasnik licence izbora za Miss Universe u Hrvatskoj Vladimir Kraljević

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je zadovoljstvo što može prisustvovati ovom događanju te pružiti potporu Arijani Podgajski –„našoj Zagorki“ Miss Universe Hrvatske „Drago mi je što je Mina Petra kao vrhunska dizajnerica preuzela na sebe tu odgovornosti za kreiranje same haljine koju će naša Arijana nositi, a drago nam je i što je to tako lijepo oslikala Antonija Maričević. Ovo je jedna velika prilika za promociju Krapinsko – zagorske županije iz koje naša Arijana dolazi i vjerujem da će ona s posebnim zanosom, ponosom i entuzijazmom nositi tu haljinu koja je stvarno fantastično dizajnirana i nosi naš logo “Zagorje bajka na dlanu”– rekao je župan Kolar dodavši kako je mogućnost takve promocije neprocjenjiva.

Uzbuđenje zbog odlaska na svjetski izbor, ali i po prvi puta u Ameriku nije skrivala ni Arijana Podgjaski. „Jako sam uzbuđena i sretna što mi se pružila ova jedinstvena prilika predstavljati Hrvatsku na svjetskoj pozornici kao što je Miss Universe. To se zaista događa jednom u životu. Meni je dodatno uzbuđenje jer ću po prvi puta letjeti avionom i to u Ameriku, u New Orleans, po mnogima jedan od najljepših američkih gradova. Drago mi je što ću u Ameriku ponijeti i dijelić mojeg Zagorja noseći ovaj nacionalni kostim ali i plašt kojeg vam ne smijemo još pokazati. Jedino smijem reći da me podsjeća na zelene zagorske brežuljke koji okružuju moj zavičaj i licitarska srca koja su simbol simpatije, odanosti i ljubavi, što je poruka koju želim podijeliti sa svijetom“ – poručila je Miss Universe Hrvatske, koju su na predstavljanju haljine došle podržati i neke od bivših nositeljica titule Miss Universe Hrvatske, Ivana Delač (2003.), Lana Obad Jurič (2010.), i Ivana Mišura Vlaović (2014.)

Predstavljanju haljine prisustvovala je i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, Hrvoje Vrančić iz Zlatarni Vrančić, predsjednica Udruge Vino Zagorje Jasminka Šaško, kao i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir.


Fotogalerija