Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. rujna 2022.

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi u petak, 16. rujna 2022. godine održano je predstavljanje knjige „Svetišta hrvatskog naroda”, autora vjeroučitelja Tomislava Krušlina iz Pregrade. Uz autora, knjigu su predstavili mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Miklenić, urednik knjige te preč. dr. Denis Barić, recenzent, a moderator je bio vlč. Ivan Mikec, pregradski župnik.

 

Opisi svetišta hrvatskog naroda vode čitatelje kroz povijest, tumačeći podatke i svrhu svetišta, počevši od biblijskih vremena do danas. Slikovnim i tekstualnim prilozima, sa zabilježenim početcima i razvojem, s opisom važnijih događaja koji su se u njima dogodili, bilo na biskupskoj, metropolitskoj ili nacionalnoj, knjiga donosi obilje informacija. „Pripremajući knjigu s obitelji sam hodočastio u sva domovinska svetišta koje opisujem. Putem sam kontaktirao mnoge osobe te se ovom prilikom od srca zahvaljujem svima na njihovoj dobrohotnosti“, istaknuo je autor knjige Tomislav Krušlin.

 

Knjiga je objavljena uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH. U glazbenom dijelu programa nastupio je Kvartet Stubaki. Događanju su prisustvovali gradonačelnik Marko Vešligaj i zamjenica župana Jasna Petek.