Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. studenoga 2006.

Na redovnoj godišnjoj skupštini Europskih regija koja se održala prošlog vikenda u Španjolskoj Palma de Mallorci za novu članicu Izvršnog tijela tog udruženja izabrana je i Marjana Barlek Puljko iz Krapinsko-zagorske županije. Ona je izabrana kao jedan od predstavnika 15 županija iz Hrvatske koje su trenutno članice te europske asocijacije, dok je druga predstavnica iz Hrvatske Silvija Ladić iz Varaždinske županije. U radu skupštine osim Marjane Barlek Puljko sudjelovala je i Sonja Borovčak, predsjednica skupštine Krapinsko-zagorske županije. Inače, Krapinsko-zagorska županija je među prvima iz Hrvatske je postala članica Europskih regija. Zahvaljujući tome Županija je sada dobila predstavnicu u Izvršnom tijelu koje se bira svake dvije godine.
 
Velika obaveza, ali i čast
– To je velika obaveza i odgovornost, ali i čast i zadovoljstvo pošto ne predstavljam samo našu Županije nego svih 15 hrvatskih članica. Jedan od prioriteta je postići da  već na sljedećoj međunarodnoj konferenciji jedan od radnih jezika bude i hrvatski – rekla je Marjana Barkel Puljko, stručna savjetnica za europske integracije i međužupanijsku suradnju u Krapinsko-zagorskoj županiji.
Također su na toj skupštini usvojeni novi prioriteti za razdoblje od 2007. do 2012. godine, a to su modernizacija regionalne uprave, promocija inovacije, rasta zaposelnosti u regijama. U tom razdoblju organizacija Europskih regija će se baviti  izazovima demografskih promjena i migracija, održivog razvoja i sprečavanja uništavanja okoliša, promicanja demokracije kroz različitosti u kulturi, medijima, te stvaranje sigurne okoline za svoje građane zaključeno je na ovoj skupštini.