Zagorje
Bajka na dlanu

Pregrada – 20 godina od dobivanja statusa grada

Datum objave: 18. siječnja 2017.

Župan Željko Kolar čestitao je svim građankama i građanima Pregrade na 20. godišnjici od dobivanja statusa grada te pohvalio inicijativu za okupljanjem i odavanjem počasti svim ljudima koju su u proteklih 20 godina dijelili odgovornost za upravljanje Gradom. „Svi imaju dio zasluga u izvrsnim rezultatima koje je Pregrada postigla u posljednjih 20 godina. Ti su rezultati impresivni na nekoliko polja – prije svega na obrazovanju, zdravstvu i gospodarstvu, a postignuti su upravo zahvaljujući povezivanju svih pora društva,“ rekao je je župan Kolar i dodao kako „Pregrada danas ima niz gotovih projekta spremnih za povlačenje iz europskih fondova te vjerujem da će njezini ljudi nakon sljedećih 20 godina živjeti u još boljem okruženju nego danas“ poručio je župan Željko Kolar i podsjetio kako je Krapinsko-zagorska županija pratila projekte koji su dolazili od strane Grada Pregrade.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj uručio prigodne medaljone dosadašnjim gradonačelnicima i njihovim zamjenicima te članovima Gradskog vijeća i Gradskog poglavarstva od 1997. do 2017. godine. „Pregrada je u ovih 20 godina postala jedan grad po mjeri čovjeka i mislim da je naš Grad pravi primjer pravog načina rada. To nam pokazuju ulaganja koja su napravljena u području obrazovanja, razvoju gospodarstva, komunalne infrastrukture, turizma i svega drugoga što čini jednu jedinicu lokalne samouprave,“ poslije svečanosti je istaknuo gradonačelnik Vešligaj i kao jedan prioriteta za budućnost izdvojio demografsku obnovu grada.

Predsjednik Gradskog vijeća  Zlatko Šorša se na kraju svečanosti obratio prisutnima i zahvalio im na sudjelovanju u svečanoj akademiji.

Pregrada je status Grada dobila Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj koji je na sjednici 17. siječnja 1997. godine donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske.


Fotogalerija