Zagorje
Bajka na dlanu

Premijer Plenković u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Datum objave: 9. rujna 2022.

Premijer Andrej Plenković je u Krapinsko-zagorsku županiju stigao na poziv župana Željka Kolara, koji ga je i dočekao ispred Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Premijer i Župan su zajedno sa suradnicima obišli Inkubator te je potom u tamošnjoj konferencijskoj dvorani održana i prezentacija Strateških projekata Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar je potom zajedno sa zamjenicom župana Jasnom Petek i pročelnicom Upravnog odjela za javnu nabavi u europske fondove Vlatkom Mlakar održao sastanak sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, predsjednikom Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom i zamjenikom predstojnika Ureda Premijera Tomislavom Lekom.

Župan Željko Kolar je nakon održanog sastanka sa premijerom Plenkovićem istaknuo kako je Premijeru predstavljeno pet strateških projekata koje Krapinsko-zagorska županija želi realizirati u sljedećoj financijskoj omotnici, jedan dio kroz ITU mehanizam, jedan kroz MPO i kroz sredstva županijskog proračuna. Župan Kolar je naglasio kako je ključni  strateški projekt za Krapinsko-zagorsku županiju dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama kao Nacionalnog centra za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga, za što je već izdana i građevinska dozvolu. „Takav jedan centar je potreban RH jer 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je s područja čitave RH. Prezentiran je i naš centar za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, predstavljen je projekt Stubičkih Toplica, Z-MED, naš projekt medicinskog HUB-a i dali smo informaciju u kojem je stanju zdravstveno edukacijski centar Stubički Golubovec“ – rekao je župan Kolar u dodao kako je bilo riječi i o izgradnji sportske dvorane u Regionalnom centru kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku, a dotaknuta je i tema brza ceste zbog čijeg je sporog napretka župan Kolar iskazao svoje nezadovoljstvo – naime ne može se očekivati da ona bude gotova prije proljeća 2025. godine.

Na prezentaciji strateških projekata u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije su, uz već navedene, bili i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić i njezin zamjenik dr. Duško Cerovec te dr. Ivan Dubroja, kao i v.d. ravnateljice Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Zorica Capar i zajedno sa svojim suradnicima ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan.

PREMIJER POSJETIO I GRAD KRAPINU i OBIŠAO ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR 

Premijer Plenković posjetio je i Grad Krapinu te obišao Zagorski gospodarski zbor u pratnji partnera na njegovoj organizaciji: župana Željka Kolara, gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josipa Grilca, predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darka Varge i direktora Radija Kaj Drage Gradečaka.

FESTIVAL KAJKAVSKIH POPEVKI

Na samom kraju svog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji premijer Plenković pratio je retrospekrivnu večer Festivala kajkavskih popevki.

 


Fotogalerija