Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. kolovoza 2014.

Sejem se svake godine održava na području jedne od članica LAG-a „Prigorje – Zagorje“.

Manifestacija „Prigorsko – zagorskog seje prezentacija je kulturne, povijesne i gastronomske ponude članica LAG-a.

 

Manifestacija tradicionalno okuplja udruge, OPG- ove predstavnike malog i srednjeg poduzetništva s područja LAG- a PRIZAG, na „sejmu“ se održala i Likovna kolonija humanitarnog karaktera u suradnji sa udrugom Društvo naša djeca iz Konjščine i udrugom LUNA iz Novog Marofa, a prihod od likovne kolonije namijenjen je područjima stradalim u nedavnim teškim poplavama koje su zahvatile Republiku Hrvatsku.

 

Predsjednica LAG-a Draga Bitar održala je prezentaciju LAG- a PRIZAG i LEADER pristupa u sklopu Programa IPARD i mjere 202 kroz, a g. Ivan Muhovec predstavio je i monografiju Starog grada Konjščine koja donosi pregled nastanka i povijesti fortifikacije i istoimenog mjesta.

 

Šesti „Prigorsko- zagorski sejem” otvorio je zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, čestitao je predsjednici LAG-a Dragi Bitar, načelniku općine Konjščina Mirku Krznaru kao i svim sudionicima na organizaciji ovakvog sajma kod Starog grada, srednjovjekovnog kaštela u Konjščini koji je prezentacijom i ponudom upotpunio Bajku na dlanu. Posebno je istaknuo činjenicu da Lokalna akcijska grupa „Prigorje – Zagorje“ svoj rad financira kroz dvogodišnje razdoblje 2014. i 2015. u sklopu Programa IPARD i mjere 202, a u tu svrhu iskoristiti će 900 000 kn. Sredstva se kroz programe mogu dobiti samo dobrim rezultatima i kvalitetnim projektima. Pokrovitelji sejma su uz Krapinsko – zagorsku bile i Koprivničko – križevačka te Varaždinska županija.

 

 


Fotogalerija