Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. listopada 2021.

Temeljem Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima među 511 obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021. odabrano je i njih 11 iz Krapinsko-zagorske županije: Krešimir Varga iz SŠ Zlatar, Daniela Usmiani iz SŠ Bedekovčina, Ivana Tomašković, Ivana Severin, Melita Ogrinšak i Marica Celjak iz OŠ Bedekovčina, Stjepan Šaklović i Jasminka Pernjek iz SŠ Krapina, Suzana Pracaić iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Snježana Kovačević iz OŠ Zlatar Bistrica i Renata Posavec iz OŠ Oroslavje.

Župan Željko Kolar je nakon prijma ponovno naglasio kako su upravo ulaganja u obrazovanje prioritet Krapinsko-zagorske županije. „Proveli smo čitav niz investicija – energetskih obnova škola, izgradnji novih škola i sportskih dvorana, opremanja učionica i kabineta; no ništa od toga ne bi vrijedilo bez kvalitetnih učiteljica i učitelja, profesorica i profesora. Čast mi je što smo danas mogli ugostiti ove sjajne ljude, zahvaliti im na svim europskim, nacionalnim i županijskim projektima, nagradama, povučenim sredstvima, svemu što su postigli zajedno sa svojim učenicama i učenicima, koristeći pritom i velikim dijelom svoje slobodno vrijeme. Takav angažman i takav rezultat nemoguće je postići samo tijekom radnog vremena. Na jedan takav izazov danas je spremno vrlo malo ljudi, a oni su pokazali da to mogu – rekao je župan Kolar te dodao kako je nastavnicama i nastavnicima ovom prilikom prezentirana vizija razvoja obrazovanja na području županije te investicije koje se pripremaju za buduću financijsku omotnicu i Mehanizam za oporavak i otpornost.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako je ključ uspješnog i modernog obrazovanja u  ljudima koji puno ulažu kako bi naša djeca imala kvalitetno obrazovanje. „Oni ne samo da prenose svoje znanje, da ih uče određenim vještinama, oni djecu i mlade ljude naše županije pripremaju za život. Naša djeca uz uz svoje učitelje, profesore, stručne suradnike i ravnatelje sretno, kvalitetno i uspješno rastu i razvijaju se“ – poručila je zamjenica župana te naglasila kako Krapinsko-zagorska županija više od 50 posto proračuna ulaže u sekror odgaja i obrazovanja te je prema tome već godinama među tri najbolje županije u Hrvatskoj. „Nije važna samo infrastruktura, ulažemo jako puno i u onaj nadstandard u odgoju i obrazovanju, ali ključ uspješnog, suvremenog i modernog odgoja i obrazovanja upravo je u ovim ljudima i njihovim kolegama i kolegicama. Kad popričate s njima i čujete što i kako rade, koliko su skromni, a puni znanja i entuzijazma te koliko truda ulažu u svoj posao, onda vam je srce veliko k’o kuća jer vidite da je to zaista velika vrijednost naše zajednice i društva“ – naglasila je zamjenica župana Jasna Petek

 „Jako sam ponosna na ovu nagradu i čast mi je naći se u 511 najboljih učitelja u Hrvatskoj i 11 najboljih u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ono što me veseli je da je moj rad i trud prepoznat e samo od učenika, već i od škole te i na nacionalnoj razini“ – rekla je učiteljica razredne nastave iz OŠ Oroslavje Renata Posavec te dodala kako je situacija s koronavirusom ipak donijela i nešto dobro. „Morali smo se dodatno digitalno informirati i educirati kako bismo djeci mogli prenositi znanje u tim teškim trenucima. To nam je omogućilo i suradnju s drugim školama te omogućilo da radimo na projektima koji su se proširili i izvan naše države, tako da smo ostvarili i neke međunarodne nagrade. Stvarno nam je čast što smo imali predivan prijem na kojem je ukazano da su odgoj i obrazovanje u našoj županiji jako važni“ – poručila je Renata Posavec.

Nastavnica matematike i informatike Daniela Usmiani iz SŠ Bedekovčina istaknula je kako je ova nagrada, ali i poziv od strane Županije dokaz da je njihov rad priznat što ih motivira za dalje. „Moja je misija da prenesem osjećaj za učenjem napretkom i radom na drugačiji način, što i radim zadnjih desetak godina. Idem na niz edukacija po cijeloj Europi, pišem europske projekte i naši su učenici već posjetili više od 15 zemalja. Trenutno imamo devet projekata i po tome smo prepoznati u našoj županiji“ – rekla je Daniela Usmiani

Na prijmu je bila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.


Fotogalerija