Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. kolovoza 2013.

Plivački klub Olimp – Terme Tuhelj je prema uspješnosti među 10 klubova u Republici Hrvatskoj od ukupno 37 koliko ih je nastupalo na natjecanju. Nekolicina članova kluba su reprezentativci, a kroz klub je u periodu od 19 godina prošlo oko 12 000 djece. U plivačkom klubu Olimp stasala su i 3 plivača koja su trenutno na studiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Početkom nove sezone klub očekuje oko 110 članova, što amatera, što natjecatelja. Župan je zahvalio predstavnicima i plivačima kluba Olimp te im je čestitao na izvanrednim rezultatima i činjenici da su klub koji ima medalju u svakoj kategoriji.

 

Za to su zaslužni: Goran Koprivnjak, senior, nastupio je u 5 disciplina, najbolji rezultat je osvojio je na 200 m leptir osvojivši brončanu medalju. Ivan Kukolja nastupio je u 4 discipline, najvredniji rezultat je ostvario u disciplini 800 m slobodno – bronca u seniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji . Filip Husnjak nastupio je u 4 discipline najvredniji rezultat mu je osvojeno 6. mjesto u juniorskoj konkurenciji u disciplini 800 m slobodno. Lovro Škurina, kadet, nastupio je u 5 disciplina, najvredniji rezultat mu je zlatna medalja u disciplini 200 m leptir. Tena Šuto, juniorka, nastupila je u disciplini 50 m prsno i osvojila 8. mjesto. Jana Vranić, mlađa juniorka, nastupila je u 6 disciplina – 50 m, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m slobodno i 100 m leptir, postala je šesterostruka državna prvakinja u mlađe juniorskoj konkurenciji, juniorska i mlađe seniorska prvakinja Hrvatske na 800 m slobodno te srebrna seniorka u istoj disciplini, na 400 m slobodno srebrna juniorka i brončana mlađe seniroka te na 200 m slobodno brončana juniorka i brončana mlađe seniroka.

 

Županija će i dalje podupirati plivački klub i plivače izjavio je župan, a ovom prilikom ih je nagradio sa 5000 kn. Kontinuitet u dobrim rezultatima iziskuje energiju i trud kako plivača i njihovih roditelja, tako i trenera, dodao je župan. Trener kluba prof. Ivica Androić se zahvalio u ime kluba i svoje osobno ime na pruženoj podršci.

 


Fotogalerija