Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. prosinca 2021.

Ines Krušelj Vidas knjižničarka je Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica koja je jedina zagorska dobitnica Nagrade “Ivan Filipović”, za značajna ostvarenja u odgojno – obrazovnoj djelatnosti. Davor Žažar knjižničar je OŠ Lijepa naša, Tuhelj i OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički i dobitnik je nagrade Višnja Šeta, za najboljeg knjižničara u 2020. godini, koju dodjeljuje Hrvatska udruga školskih knjižničara. Predsjednik je Hrvatske udruge školskih knjižničara, podružnice KZŽ i Knjižničarskog društva KZŽ te član Glavnog odbora Hrvatskog knjižničarskog društva. Član je i Društva Crvenog križa i dopredsjednik županijskog Društva Crvenog križa, aktivan je i u Planinarskom savezu i autor nekoliko monografija.

 

Župan Željko Kolar rekao je da je zadovoljstvo biti na čelu županije koja ima takve ljude, koji su partneri i suradnici. „Ovo su sjajni profesionalci u svojem poslu, ali imaju daleko šire poglede i sve čime se oni još bave to dokazuje, humanitarna djelatnost, zaštita baštine, zaštita okoliša… upravo to dijeli tog vrhunskog pojedinca od prosječnosti. Da bi mi mogli provesti soft projekte, dodatnu ponudu našoj djeci, upravo morate imati takve ljude. Hvala Davoru i Ines na svemu što su do sada napravili i veselim se našoj budućoj suradnji“, rekao je župan Kolar. Zamjenica župana Jasna Petek je dodala: „Nema kvalitetne i suvremene nastave bez proaktivnih i entuzijastičnih učitelja i učiteljica i odgojno obrazovnih djelatnika koji su spremni kontinuirano raditi na sebi i osmišljavati nastavni proces da bude motivirajući za učenike i učenice“, rekla je zamjenica Petek.

 

Ines Krušelj Vidas zahvalila je Županiji na prilici da se promovira knjižničarska struka. „Svatko od nas tijekom svojeg života određuje svoje profesionalne prioritete i djeluje sukladno onome što smatra profesionalnom etikom. Zbog toga sam zahvalna svojim roditeljima koji su u meni poticali dvije stvari – znatiželju i odgovornost. Svojim učenicima nastojim priređivati situacije u kojima bi se oni osjećali zainteresirano i motivirano. Tako su i nastali projekti koje sam pokrenula u školi i udrugama. Iz osjećaja odgovornosti nastojim dati svoj maksimum u svemu što radim. Ovo je priznanje ne samo meni, već svima mojim suradnicima koji su pomogli, kao i mojoj obitelji. Hvala školi, knjižničarskim udrugama, udruzi Kajkaviana i Županiji“, rekla je Krušelj Vidas.

 

Davor Žažar istaknuo je da je uvijek lijepo primiti nagradu, pogotovo ako ona dolazi iz redova struke i to u ovoj Godini čitanja. „Osobita čast je da na taj način na državnoj razini promičemo ugled naše županije. Htio bih istaknuti da je naša županija jedna od rijetkih sredina koja ulaganje u obrazovanje i kulturu ne gleda kao trošak, već kao dobro ulaganje. Kada smo mi iz knjižničarskih kruga imali neku aktivnost, projekt koji smo razvili, Županija je uvijek podržavala naš rad. U siječnju iduće godine po prvi puta ćemo održati dodjelu nagrade za najčitatelja Krapinsko – zagorske županije. Naš kolega, knjižničar Denis Vincek nas je prerano napustio i odlučili smo tu nagradu nazvati po njemu, njemu u spomen, a vjerujem da će ta inicijativa zaživjeti i da će Županija biti uključena“, zaključio je Žažar.