Zagorje
Bajka na dlanu

Prijem za zagorske vatrogasce koji su sudjelovali u gašenju požara velikih razmjera na Jadranu

Datum objave: 14. rujna 2017.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je prijem organiziran kako bi se vatrogascima još jednom iskazala zahvalnost za sve što čine, kako u gašenju požara, tako i u slučaju drugih elementarnih nepogoda na području Zagorja te diljem Hrvatske. „Ponosan sam što dobivamo samo riječi hvale na rad naših vatrogasaca, bilo da su angažirani na području Zagorja ili drugih krajeva Hrvatske. Također sam sretan što dobrovoljno vatrogastvo i profesionalne vatrogasne postrojbe na području Krapinsko – zagorske županije odlično surađuju,  i to nam daje dodatan poticaj da se financijski maksimalno založimo da podržimo vatrogastvo. Naime, unatoč činjenici da su tijekom posljednjih nekoliko godina raznim reformama županijama izvorni prihodi rezani pet puta, zbog čega se je i smanjivao proračun, mi niti jednom nismo smanjivali proračunsku stavku za vatrogastvo. Dapače, mi svake godine u proračunu dižemo stavku, pa će tako i u 2018. godini sredstva biti povećana u odnosu na ovu godinu“, rekao je župan Kolar te također pohvalio sjajan rad sa mladima, što je garancija da će prebogata tradicija vatrogastva na području Krapinsko – zagorske županije biti očuvana.

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber istaknuo je: “I ja također želim reći da sam ponosan na naše  vatrogasce, jer, baš kao što je rekao župan Kolar, kud god da idu, uvijek ostaje dobar glas iza njih. Oni žive za vatrogastvo, oni su vatrogasci od glave do pete. Snalažljivi su, i čak kad  dođu u nepoznato, brzo se prilagode i odrade ntervenciju“, rekao je Skuliber.

 

Zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić rekao je: „Ove godine smo imali ukupno tri izvanredne dislokacije zagorskih vatrogasaca, što je dosad najveći angažman zagorskih vatrogasaca, ali i općenito vatrogasaca sa kontinenta za događanja ove vrste. Bili smo angažirani na području Zadarske, Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije, sa 61 vatrogascem i 13 vatrogasnih vozila iz 21 vatrogasne postrojbe. Sveukupno, tijekom ovog ljeta na redovnim i izvanrednim dislokacijama na Jadranu je bio 121 zagorski vatrogasac“, rekao je Lovrenčić. Na prijemu u srijedu, 13. rujna 2017. godine bila su 23 vatrogasca koji su bili na izvanrednoj dislokaciji u mjestu Kistanje u Šibensko – kninskoj županiji.

 


Fotogalerija