Zagorje
Bajka na dlanu

Prijem župana za svjetske prvake: Zagorje je svjetska velesila u samostrelu

Datum objave: 24. kolovoza 2023.

Župan Željko Kolar održao je u četvrtak, 24. kolovoza 2023. u Krapini prijem za zagorske svjetske prvake u samostrelu: Karlu Bartolović, Danijela Benačića, Pavla Haca, Martina Oborovečkog i Mihaelu Oborovečki.

Riječ je o ekipi hrvatske reprezentacije koja je sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u samostrelu u mađarskom gradu Dunavarsány održanom od 14. do 20. kolovoza 2023. i ostvarila vrhunske rezultate. Naime, mladi Zagorci ukupno su osvojili 10 medalja pojedinačno i sudjelovali u četiri ekipna naslova.

Povodom ovog velikog uspjeha župan Kolar uputio je čestitku svjetskim prvacima i njihovim trenerima Damiru Oborovečkom, Vladimiru Bertolu i Siniši Bartoloviću. “Samo zajedničkim, timskim radom se može doći do takvih fenomenalnih rezultata. Najveće, najbogatije zemlje svijeta se bave tim sportom, a sportaši iz takvih zemalja ne mogu doći ni blizu ekipi koju smo mi danas imali ugostiti. Ako je Kumrovec najpoznatije selo na svijetu po Josipu Brozu Titu, onda je u svijetu sporta, u samostrelu, najpoznatije mjesto Veliko Trgovišće i obitelj Oborovečki koja je povukla i ostale sa sobom, a rezultat toga je da mi danas imamo svjetsku prvakinju u juniorskoj kategoriji i svjetskog prvaka u kadetskoj kategoriji”, rekao je župan Kolar.

Vođa tima Hrvatske reprezentacije za velika natjecanja u samostrelu, trener Damir Oborovečki, zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji na dugogodišnjoj pomoći u organizaciji velikog natjecanja Croatia Cupa koji je postepeno prerastao u Svjetski Cup. “Nemamo dovoljno razvijen sustav za male sportove, niti javnost za njih ima veliki interes, ali je zato Županija prepoznala izvrsnost. Croatia Cup je odskočna daska za velika natjecanja, a već nekoliko godina nakon tog natjecanja organiziraju se pripreme Hrvatske samostrelske reprezentacije za nadolazeća svjetska prvenstva”, rekao je trener Oborovečki.

U ime osvajača medalja obratili su se Mihaela i Martin Oborovečki koji su tom prilikom zahvalili Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Željku Kolaru na pruženoj podršci. Prijmu su prisustvovale i zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

REZULTATI

DISCIPLINA CLASSIC

 • MUŠKI: Martin Oborovečki – srebrna medalja
 • ŽENE: Mihaela Oborovečki – zlatna medalja
 • JUNIORI: Karla Bartolović – zlatna medalja
 • KADETI: Daniel Benačić – zlatna medalja
  Pavao Hac – srebrna medalja

Ekipno: zlatna medalja za muške, žene i juniore

DISCIPLINA MATCH PLAY (međusobni mečevi)

 • MUŠKI: Martin Oborovečki – zlatna medalja
 • ŽENE: Mihaela Oborovečki  – brončana medalja
 • JUNIORI: Karla Bartolović – zlatna medalja
 • KADETI: Daniel Benačić – zlatna medalja
  Pavao Hac – srebrna medalja

Ekipno: zlatna medalja za mješovitu ekipu Hrvatske

 


Fotogalerija