Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. rujna 2018.

Župan Željko Kolar pozvao je sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije da sudjeluju u humanitarnoj akciji Prijenosni inkubator za Zagorje. „U Opću bolnicu zabok i bolnicu hrvatskih veterana ove smo godine instalirali opremu vrijednosti 15,3 milijuna kuna, no koliko god novaca uložili, bilo s europske, nacionalne ili županijske razine, nikad nije dovoljno za sve. Ovaj prijenosni inkubator će itekako pomoći i samoj kvaliteti transporta djece kojima je potreban neki dodatan pregled u klinici  ili kojima njihovo stanje ne dozvoljava da ostanu u našoj bolnici“ – rekao je župan Kolar te, uz zahvalu organizatorima, pozvao na uključivanje u zvanje humanitarnog telefona 060 991 991 i posjet humanitarnom koncertu, koji će biti organiziran 31. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je kako je postojeći inkubator stariji od 20 godina. „Ove godine u starom inkubatoru transportirano je tridesetero djece i zahvalan sam ovoj akciji i mogućnosti da dobijemo novi“ – istaknuo je ravnatelj Vančina, dok je voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš zahvalio na organizaciji Ponosu domovini, na podršci županu Kolaru i ravnatelju Vančini te svim glazbenicima koji će sudjelovati na humanitarnom koncertu i umjetnicima koji će donirati svoje radove za humanitarnu aukciju.

O humanitarnoj akciji govorio je i Žarko Delač iz udruge Ponos domovine. Uz humanitarni telefon 069 991 991 (pozivom možete donirati 6,25 kuna) bit će održan i humanitarni koncert na kojem će 31. listopada nastupiti brojni zagorski izvođači, kao i aukcija umjetničkih djela. Humanitarna akcija traje do 30. studenoga 2018. godine.

Više informacija možete pronaći na https://www.ponosdomovine.hr/