Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. travnja 2022.

Dodjeli priznanja nazočili su župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, proslavljeni hrvatski plivač, bivši svjetski prvak i rekorder te dobitnik najviših državnih priznanja Gordan Kožulj, predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Tihomir Vančina, Zorislav Srebrić te mnogi drugi uzvanici.

 

Župan Željko Kolar rekao je: „Osim dijela kojim financiramo sportsku zajednicu, puno ulažemo u nove sportske dvorane, jer na taj način sportašima pružamo tu vrstu logistike kako bi oni uz sav trud koji ulažu sa svojim trenerima, mentorima i roditeljima, lakše dolazili do ovih rezultata. Županija će se i dalje truditi da bude podrška županijskom Sportskom savezu kroz investicije u nove sportske sadržaje kako bi se sportašima poboljšali uvjeti za rad“, rekao je župan Kolar. Predsjednik Sportske zajednice Krapinsko -zagorske županije Tihomir Vančina istaknuo je kako je u Krapinsko – zagorskoj županiji više od osam tisuća sportašica i sportaša, devet vrhunskih sportaša i jako veliku perspektivu sportaša u mlađim kategorijama. Dodao je kako županija ima prvakinju u plivanju koja će biti u budućnosti kandidatkinja za Olimpijske igre.

 

Najbolja sportašica Krapinsko-zagorske županije za protekle dvije godine bila je plivačko čudo Jana Pavalić dok je najbolji sportaš u 2020. bio Nikola Špoljar, prvak Hrvatske u klasičnom planinskom trčanju, a u 2021. godini plivač Petar Pavalić. Priznanje za životno djelo u sportu za 2020. godinu dodijeljeno je nogometašu Stjepanu Merkašu-Krojfu, trenutno savjetniku predsjednika HNS-a i koordinatoru svih hrvatskih županijskih nogometnih saveza, a 18 je godina bio dopredsjednik Športske zajednice KZŽ. Dobitnik je niza nagrada i priznanja za razvoj sporta, a od 1990. godine do danas prati hrvatsku reprezentaciju na svim utakmicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Za 2021. godinu, priznanje za životno djelo u sportu dodijeljeno je Damiru Krznaru, koji je seniorsku nogometnu karijeru započeo sa 16 godina i najtrofejniji je zagorski nogometaš.

 

 

Za 2020. godinu, u kategoriji najboljih sportaša do 14. godina prvu nagradu za perspektivne sportašice osvojila je stolnotenisačica Bruna Gučin, a najperspektivniji sportaš je Pavao Hac, dvostruki prvak Hrvatske u gađanju zračnom puškom. Titulu najbolje sportašice u kategoriji od 14 do 18 godina podijelile su Karla Bartolović, dvostruka prvakinja Hrvatske u samostrelu te Hana Sivec, državna viceprvakinja u disciplini 100 m leptir, dok je najbolji sportaš u ovoj kategoriji Petar Pavalić koji je bio drugi junior Hrvatske u disciplini 200 m mješovito.

 

 

Za 2021. godinu, najbolja sportašica do 14 godina je Emma Horvat, kadetska prvakinja Hrvatske u disciplini 100 m leptir i viceprvakinja na 200 m leptir, a najbolji je sportaš Leon Novak, viceprvak Hrvatske u disciplini 400 m mješovito. U kategoriji od 14 do 18 godina, nagradu su osvojili Lorena Perendić, srebrna na stolnoteniskom prvenstvu Hrvatske te Vili Sivec, koji je najbolje rezultate ostvario u plivanju leptirovim stilom.

 

 

Dodijeljene su i nagrade za sportske nade koje nastupaju u klubovima van KZŽ za 2020. i 2021. godinu, a osvojili su ih Eva Makek, Nika Vorel, Roko Knezić i Fabijan Krivak. Za promociju zagorskog sporta u 2020. i 2021. godini priznanja su primili Auto klub Zagorje i Nogometni klub Gaj. Nagrade za fair play primili su nogometaši – Martin Deak za 2020. godinu i David Janžek za 2021. Nagrada za razvoj sporta u 2020. godini dodijeljena je Marijanu Svibenu, jednom od najboljih zagorskih nogometaša 80-ih godina prošlog stoljeća te Ivanu Šalecu, legendarnom zagorskom automobilistu. Za 2020. godinu, priznanje je dobio Nenad Sikirica, jedan od osnivača Društva sportskih igara učenika Krapinsko-zagorske županije te za 2021. godinu 10. Rally Kumrovec Zagorska sela.

 

 

Najbolja ženska ekipa u 2020. i u 2021. godini je Streljačko društvo Veliko Trgovišće, a najbolja muška ekipa za 2020. je Atletski klub Zabok te Košarkaški klub Zabok za 2021. U ekipnim sportovima, najbolji sportaš u 2020. bio je Tomislav Haramustek, član NK Gaj, a u 2021. Matija Smrekar iz NK Zagorec Krapina. Najbolji zagorski sportaši koji nastupaju u klubovima van KZŽ su Petar Bočkaj za 2020. i Dominik Kotarski za 2021. godinu, a titulu najbolje sportašice u obje godine ponijela je Klara Sedlar.

 

 


Fotogalerija