Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. siječnja 2017.

Svečanosti je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da Krapinsko-zagorska županija u okviru svojih mogućnosti kroz proračun pomaže stvarati uvjete za bavljenje sportom, te je dodao: „Najveći ambasadori Republike Hrvatske su sportaši, sjetimo se Janice i Ivice kroz što su sve oni prošli i što su uspjeli sve napraviti sa malo sredstava. Večeras me posebno razveselilo što je na proglašenju najboljih sportaša i sportašica  bilo puno nominacija u mlađim kategorijama, što znači da sport u Krapinsko-zagorskoj županiji ima budućnost“, rekao je župan Kolar.

Najboljim sportašem proglašen je Matija Mihalić iz Streličarskog kluba Oroslavje, dok je titulu najbolje sportašice ponijela Diana Franke iz Kickboxing kluba Zmaj Bedekovčina. Najbolja momčad je Košarkaški klub Zabok i ženska ekipa Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka. Najbolji sportaš i sportašica od 14 do 18 godina su Nikola Hranić iz Motokros kluba Bedekovčina i Tesa Novak iz Plivačkog kluba Olimp, dok je najbolji sportaš iz ekipnih sportova Antonio Črnjević iz Košarkaškog kluba Zabok.

Najperspektivniji sportaši od 10 do 14 godina su Hana i Vili Sivec iz Plivačkog kluba Olimp. Najbolji sportašica i sportaš koji se natječu u klubovima van županije su Klara Sedlar iz Kuglačkog kluba Admiral Zagreb i Vedran Celjak iz talijanskog Nogometnog kluba Alessandria, a od perspektivnih sportaša van županije to su Bruno Krizmanić iz Biciklističkog kluba Perfa Zagreb, Nika Jagečić iz SKI kluba Sljeme Zagreb, Fran Tomek iz Nogometnog kluba Dinamo Zagreb i Tamara Sinković iz Kuglačkog kluba Admiral Zagreb.

Dobitnici nagrada za životno djelo su nogometni djelatnik Marijan Mrzlečki i djelatnik u motokrosu, Zvonimir Turković, dok su nagrade za razvoj sporta dobili nogometni djelatnici Željko Deak, Josip Martinić i Željko Tihava te plivački trener Ivica Androić. Nagrada za fair play uručena je Vitu Frinčić iz Športskog ribolovnog društva Jezera Bedekovčina.


Fotogalerija