Zagorje
Bajka na dlanu

Program jubilarne desete manifestacije “100% zagorsko” predstavljen i u Rijeci

Datum objave: 23. kolovoza 2023.

Na konferenciji za medije u prostoru Gradske uprave u Rijeci predstavljen je u srijedu, 23. kolovoza 2023. program ovogodišnje jubilarne, desete manifestacije “100% zagorsko”. Bogatu ponudu koja Riječane i Riječanke očekuje na ovogodišnjoj manifestaciji predstavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, a prisutnima su se obratili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović te pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc.

Župan Željko Kolar tom je prilikom zahvalio Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na izvrsnoj suradnji. “Došli smo u Rijeku prije deset godina, svidjelo nam se, pa smo i ostali, ali naša manifestacija ne bi imala takav sjajan odjek da nema dobre suradnje između Grada i naše županije”, rekao je župan Kolar.

S njime se složio i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. “Manifestacija „100% Zagorsko“ samo je jedan oblik suradnje između Grada Rijeke i Krapinsko-zagorske županije koja je do sada realizirana preko brojnih projekata, ali i preko značajne pomoći prilikom saniranja posljedica prirodnih nepogoda”, rekao je gradonačelnik Filipović.

Manifestacija će se održati u petak, 25. kolovoza 2023. od 8 do 22 sata te u subotu, 26. kolovoza od 8 do 20 sati. Na sajmu će se nuditi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Sudjelovat će 50 izlagača, među kojima će svoje proizvode izložiti izlagači koji su na natjecanjima ostvarili vrhunske rezultate, a u ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, povrće, voće, rakije i likeri, vina, piva, sirevi, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke.

Foto: Arijana Tojagić