Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. studenoga 2022.

Novi program Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije – HEALTH IT AKADEMIJA – započela je jučer, 02.11.2022. godine u inkubatoru Krapinsko-zagorske županije, međusobnim upoznavanjem partnera, polaznica i polaznika edukacija za IT konzultante za medicinsku informatiku i JAVA programere rješenja za zdravstvenu industriju

Kick-off Health IT Akademije

Prva generacija polaznica HEALTH IT AKADEMIJE okupila je 20 polaznika i polaznica u dva obrazovna programa koji će u narednih 5 mjeseci upoznavati sa zdravstvenom industrijom, njezinim problemima, mogućnostima i prilikama, te će razrađivati svoja poduzetnička rješenja.  Osim stjecanja teoretskih znanja, polaznici će usko surađivati sa zdravstvenim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji i vodećim tehnološkim tvrtkama iz Hrvatske kako bi svoje novo radno mjesto pronašli u ovom sustavu, ili pak – pokrenuli vlastiti biznis.

Pametna specijalizacija kroz Health IT akademiju

HEALTH IT AKADEMIJA nastala je kao odgovor na specijalizaciju Krapinsko-zagorske županije u sektoru zdravstvene industrije što je definirano i Planom pametne specijalizacije Sjevera Hrvatske.  Stoga je Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, početkom 2022. godine, oformio i digitalni inovacijski hub za zdravlje i medicinsku informatiku okupivši u partnerstvo preko 20 institucija i tvrtki iz raznih grana zdravstvene industrije. Z-MED digitalni inovacijski hub fokusira se na podršku startupovima u zdravstvenoj industriji, potiče umrežavanje dionika i stvaranje lanaca vrijednosti te jača ljudski kapital koji će biti nositelj transformacijskih procesa zdravstvene industrije.

Ideja Health IT Akademije rodila se prije 5 mjeseci kada je Poduzetnički centar započeo s prvim aktivnostima – definiranjem programa edukacije, razradom poslovnog modela i identificiranjem prave ciljane skupine. Analizama je utvrđeno da će program prvenstveno biti usmjeren na nezaposlene osobe kojima se želi omogućiti stjecanje novih znanja i pronalazak drugačijeg radnog mjesta. Otvaranjem prijava za sudjelovanje u programu u kolovozu, zaprimljeno je ukupno 46 iskaza interesa iz cijele Hrvatske, a procesom selekcije odabrano je 20 kandidata.

Edukacija za zanimanje budućnosti

Upravo kroz HEALTH IT AKADEMIJU, potiče se, primarno nezaposlene osobe, da svoje zanimanje potraže u jednoj od djelatnosti budućnosti i time stvore nove prilike svog profesionalnog rasta. HEALTH IT AKADEMIJA financira se kroz mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – osposobljavanje na radnom mjestu, putem koje polaznici ostvaruju i naknadu za pohađanje edukacije uz pokriće putnih troškova.

Praktični dio osposobljavanja, polaznice i polaznici odradit će u suradnji s partnerima – Općom bolnicom Zabok, Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Klinikom Magdalena, Domom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskim Telekomom, CODX, SMARTIS, IN2 grupom.


Fotogalerija