Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. listopada 2010.

Krapinsko-zagorska županija početkom lipnja objavila je Javni natječaj za prikupljanje ponuda za sufinanciranje ugradnje obnovljivih izvora energije u našoj županiji. Temeljem natječaja predviđeno je da Krapinsko-zagorska županija, uz učešće Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te jedinica lokalne samouprave, sufinancira korištenje obnovljivih izvora energije u 40 kućanstava s područja Krapinsko-zagorske županije. Prema planu predviđena je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja u 30 kućanstava, ugradnja kotlova na pelete za grijanje i pripremu potrošne tople vode u 5 kućanstava te ugradnja geotermalnih dizalica toplice za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode u 5 kućanstava. Natječaj, na koji je pristiglo 26 prijava, zatvoren je 15. srpnja 2010.
Nakon razmatranja svih pristiglih prijava, odobreno je sufinanciranje 22 solarna kolektorska sustava te 3 sustava geotermalnih dizalica topline.
Krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončić, prilikom potpisivanja Zaključka o sufinanciranju istaknuo je kako unatoč teškoj godini, kako za obiteljske proračune tako i županijski, sufinanciranje ide prema planu. “Predvidjeli smo sredstva u proračunu i nastavit ćemo razvijati Zagorje kao zelenu oazu, regiju visoke ekološke svijesti, a pritom ćemo Zagorcima omogućiti i znatnu uštedu na troškovima režija, a koji su izrazito visoki.“
Krapinsko-zagorska županija, ističe župan, sufinancira ugradnju održivih izvora energije u visini od čak 40 posto ukupne investicije, s time da sufinanciranje doseže iznos od 12 tisuća kuna.

ZAKLJUČAK o sufinanciranju kućanstava po Projektu „1000 solarnih kolektora za fizičke osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji“:

http://www.kzz.hr/str.aspx?content_ID=169201002010462