Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. travnja 2016.

 Događanju je nazočila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je istaknula da Krapinsko-zagorska županija od samog početka financijski podržava projekt „Zdravo i fino“ te da je to jedan od ponajboljih projekata ne samo u našoj županiji nego i šire. „Aktivnosti koje Društvo naša djeca Zabok provodi putokaz su svima ostalima na području županije. Čestitam na ovom projektu Zdravo i fino, koji je prepoznat u županiji kao vrlo vrijedan i visoko rangiran, zbog toga što kroz njega mališane učimo zdravoj prehrani i zdravom načinu života. To je važno, jer navike koje djeca steknu nosit će u sebi čitav život. Hvala na svemu što činite i puno uspjeha u radu“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek. Promociji su nazočili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

 

 „Zdravo i fino“ projekt je Društva Naša djeca Zabok koji se provodi od 2012. godine s Dječjim gradskim vijećem, a cilj mu je promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života. Uz radionice zdravoga kuhanja, obradu eko-vrta, vršnjačke edukacije i kreativnih radionica u Osnovnoj školi inovativna i originalna aktivnost bila je snimanje CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece.

 

CD Zdravo i fino nastao je u sklopu projekta „Zdravo i fino“ i sastavni je dio kuharice „Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima“. Kuharicu je ukratko predstavila voditeljica radionica kuhanja i autorica kuharice Snježana Krpes. Pjesme na CD-u Zdravo i fino promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece, a tekstove su pisale dječje vijećnice Ema Smolić i Marija Gebert te volonterka DND-a Danijela Sović, a uglazbili su ih glazbeni producent Toni Eterović, zabočki blues glazbenik Tomislav Goluban i voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.

 

Voditeljica Zabočkih mališana i voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak istaknula je kako je ovaj projekt prepoznat na nivou cijele Hrvatske te da je u njega uključen veliki broj djece, a posebno je istaknula veliki doprinos volontera i volonterki DND-a Zabok te Ugostiteljskog kabineta Srednje škole Zabok, partnera na projektu bez kojih se sve ove aktivnosti ne bi mogle realizirati. Sam CD Zdravo i fino originalan je i poseban po tome što sadrži 10 pjesama u različitim glazbenim stilovima o zdravoj hrani, usvajanju zdravih prehrambenih navika i zdravlju djece što do sada nitko u Republici Hrvatskoj nije napravio. Za sve prisutne bio je organiziran prigodni domjenak gdje se moglo degustirati fina i zdrava jela iz Kuharica DND-a Zabok.


Fotogalerija