Zagorje
Bajka na dlanu

Proslava 4. rođendana Muzeja krapinskih neandertalaca

Datum objave: 4. ožujka 2014.

Muzej krapinskih neandertalaca je jučer, 03. ožujka, proslavio svoj četvrti rođendan scenskim uprizorenjem pod nazivom „Žive slike MKN“.

Posjetitelji, među kojima je bila i pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović, župan Željko Kolar u pratnji zamjenika Jasne Petek i Anđelka Fereka-Jambreka te zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina, imali su priliku obići muzej pod stručnim vodstvom muzejskih djelatnika koji su jučer predstavljali kreatore cjelokupne povijesne muzejske priče krapinskog neandertalca.

Župan Kolar je uz čestitke povodom rođendana i sjajnih uspjeha Muzeja istaknuo kako je Muzej krapinskih neandertalaca izniman lokalitet koji je prema istraživanjima Krapinsko-zagorska županija najprepoznatljiva izvan granica upravo po Krapini i njezinom nalazištu pračovjeka.

Muzej je do sada posjetilo 450 tisuća gostiju, navela je ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

Pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović nazvala je Muzej krapinskih neandertalaca muzejom znanosti i razvoja koji će se snažno pozicionirati s jakom interakcijom s lokalnom zajednicom i Županijom u stvaranju novih proizvoda za europska i svjetska tržišta.

 

Od otvorenja 27. veljače 2010. Muzej krapinskih neandertalaca pobuđuje veliku pažnju posjetioca. Ne samo zbog intrigantnog pojma NEANDERTALCI, već zasigurno i zbog specifičnog načina prezentacije teme.

Autori projekta i realizacije Muzeja, paleontolog Jakov Radovčić i arhitekt Željko Kovačić,  nastojali su približiti krapinske kamenodobne stanovnike koji su prije 125 tisuća godina živjeli ovdje.

Postav je napravljen kao vremeplov kroz povijest Svemira, Zemlje, čovjeka sve do današnjih dana,  s posebnim naglaskom na vrijeme neandertalaca.  

 


Fotogalerija