Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. ožujka 2017.

Zamjenica župana Jasna Petek prije početka svečanosti pozdravila je sve prisutne djelatnike i korisnike Centra, okupljene roditelje i ostale goste. „Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice ustanova je koja djeluje mnogo godina, no pod ovim nazivom samostalno od ožujka prošle godine. On je jedna od dvije ustanove na području naže županije za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju te je izuzetno važna za osnovnoškolski uzrast, ali isto tako i za onaj dio predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno edukacijsko rehabilitacijskog rada čiju smo drugu skupinu u sklopu Centra pokrenuli ove godine i čime smo zapravo započeli jednu priču razvoja rane intervencije u koju ćemo krenuti u suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice“ istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

O radu samog Centra ukratko je govorio ravnatelj Anton Zupanc:U osnovnoškolski program Centra za odgoj i obrazovanje upisan je 61 učenik, dok u predškolskom programu imamo 31 dijete u dvije odgojno-obrazovne skupine. Naši su učenici djeca s teškoćama u razvoju iz cijele Krapinsko-zagorske županije te smo za njih organizirali i poseban kombi prijevoz“ rekao je ravnatelj Centra i dodao „Uskoro ćemo imati zaposlenu medicinsku sestru koja će se baviti njegom i zdravstvenom skrbi za djecu s većim teškoćama, već smo zaposlili nove učitelje i edukacijske rehabilitatore, a i jedina smo posebna odgojno-obrazovna ustanova koja je ušla u projekt Carneta i Ministarstva znanosti i obrazovanja e-škola“ – rekao je ravnatelj Zupanc koji je u znak zahvale za svu pomoć u funkcioniranja Centra za odgoj i obrazovanje zamjenicu župana Jasnu Petek i ravnateljicu Specijalne bolnice Željku Žnidarić proglasio simboličnim kumama Centra.

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić također je pozdravio sve prisutne na proslavi 1. rođendana Centra za odgoj i obrazovanje, čestitao svima koji su uključeni u proces rada ovog Centra i istaknuo njegovu izvrsnu suradnju s ostalim ustanovama u Krapinskim Toplicama. Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Željka Žnidarić poslije završetka istaknula je kako je Centar za odgoj i obrazovanje dugi niz godina djelovao kao dio Specijalne bolnice. „Ovo je zapravo jedan dodatan korak prema naprijed kako bili još uspješniji u svom radu i realizaciji nekih investicijskih projekata, a sigurno je da ćemo se potruditi da se naša odlična suradnja nastavi i u budućnosti.


Fotogalerija