Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen Dan grada Krapine

Datum objave: 7. prosinca 2015.

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je tom prilikom istaknuo: „Suradnja između krapinskog Gradskog vijeća i gradonačelnika pozitivan je primjer koji pokazuje da kohabitacija ne treba biti ništa loše. Ako ljudi žele dobro svojem gradu, ako imaju zajedničku viziju onoga kako bi grad trebao izgledati, što bi u tom gradu trebalo napraviti da bi se njegovi građani ugodno osjećali jer grad ide prema naprijed, onda je Krapina primjer ne samo na području Krapinsko-zagorske županije, već i na području čitave Republike Hrvatske. Što se tiče suradnje između Grada i Županije, ona je također odlična i odvija se na dnevnoj razini. Treba se osvrnuti na to koliko je učinjeno na području Krapine tijekom proteklog perioda te ustvrditi da se zaista dosta radilo i realiziralo, u čemu su puno pomogle i državne institucije; Ministarstvo kulture, Hrvatske vode i Hrvatske ceste, i u jednom dijelu Krapinsko-zagorska županija, koji su poduprli gradske projekte, rekao je župan Kolar.

Detaljnije o tome što je sve učinjeno na području grada Krapine tijekom protekle godine govorio je gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je prilikom govora istaknuo sljedeće: „Nadam se da ćemo i dalje ići pravcem suradnje, a ne politikantskog sukobljavanja, jer smatram da je to jedini ispravan put. Za primjer mogu reći da je suradnja sa čelništvom Krapinsko-zagorske županije podignuta na još višu razinu te se ovim putem zahvaljujem županu Željku Kolaru i njegovim suradnicima na dobroj i korektnoj suradnji. Uvažavajući činjenicu različitosti političkog gledanja na neke pojave i probleme, moramo naš odnos graditi na koristi koje nam donose sličnosti, a ne tražiti ono što nas razlikuje. Želim da na takvim postulatima gradimo našu budućnost, ali i budućnost naše djece“, rekao je gradonačelnik Gregurović.

Prisutne su pozdravili i predsjednik Gradskog vijeće Grada Krapine Željko Pavić, zamjenik ministra kulture Alen Kajmović te zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Andrej Plenković. Među brojnim uzvanicima su bili i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek.

U sklopu svečanog programa održana je i dodjela priznanja Grada Krapine za 2015. godinu koje dodjeljuje Gradsko vijeće Grada Krapine, na čelu sa predsjednikom Vijeća, Željkom Pavićem, najzaslužnijim pojedincima, udrugama, tvrtkama za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Krapine iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.

Gradonačelnik Zoran Gregurović, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Krapine je sa direktoricom Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljkom Vodolšak dodijelio nagrade za najljepše okućnice i prostore u Krapini. Pobjednici „Krapinskog pušleka” su: obitelj Hlebec (Ulica Ivana Rendića), Presečki grupa d.o.o. (Ulica Frana Galovića) te obitelj Šaško (Ulica Živka Vukasovića).

Povelja Grada Krapine dodijeljena je Renatu Artiću, za osobit doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Crvenog križa, zatim Mladenu Prpiću za dugogodišnji doprinos u promicanju radioamaterizma kod djece i mladih te razvoj tehničke kulture Grada Krapine te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz austrijskog Fürstenfelda, za osobit doprinos u provedbi međunarodne vatrogasne suradnje te za promicanje vrijednosnih načela demokratičnosti, solidarnosti i etike u vatrogastvu.

Plaketa Grada Krapine dodijeljena je tvrtki M.I. Hršak d.o.o., za doprinos unapređenju gospodarstva Grada Krapine te Ljubici Kunštek Celjak, za dugogodišnji doprinos promicanju glazbenog stvaralaštva kod djece i mladih te unapređenje kulturnog života Grada Krapine.

Malu plaketu Grada Krapine dobili su učenica Jelena Daković, za osobite uspjehe na natjecanjima znanja i za promicanje imena Grada Krapine te student Vedran Bukvić, za osobite uspjehe u školovanju te za promicanje imena Grada Krapine.

Nakon Svečanog programa u Festivalskoj dvorani, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta otvorena je izložba 50 godina Likovnog društva “Ernest Tomašević”, a u popodnevnim satima, u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina, održana je Večernja škola fotografije Foto kluba Krapina.


Fotogalerija