Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen Dan grada Pregrade

Datum objave: 4. travnja 2016.

Proslava Grada Pregrade je u nedjelju započela svetom misom u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije nakon čega je na Trgu Gospe Kunagorske održan mimohod povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća svim prisutnima čestitao Dan grada i to prilikom rekao „ovdje se već treću godinu osjeća izuzetno pozitivna atmosfera i veliko zajedništvo. Ljudi su stavili glave skupa – svi segmenti društva su se ujedinili i zajedničkom snagom tjeraju Pregradu naprijed. Čestitam gradonačelniku na uspješnom radu. Znam koliko je truda i energije uloženo u postignute rezultate. Drago mi je što je Županija u Pregradi bila prisutna i u osnovnom školstvu i u sanaciji klizišta i uređenju nerazvrstanih cesta i u prostornom planiranju, a u petak smo podijelili i diplome studentima koji su ovdje završili studij sestrinstva i kad zaokružite čitavu sliku vidite da zapravo nema segmenta ni jednog dijela društva koji koje nije spomenut i to je upravo ono što govori o kvaliteto svega što se radi u Pregradi“ poručio je župan Kolar.

Dan Grada Pregrade čestitala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki koja je ovom prilikom istaknula „Pregrada je grad u Krapinsko-zagorskoj županiji koja ima fini spoj tradicija i modernoga, fini spoj ruralne okoline i urbanog središta”. Saborski zastupnik i bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je važnost uređenja prostora za Pregradu i Zagorje te gradskom vodstvu poželio  još bolje rezultate u budućnosti. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća okupili su se i brojni zagorski gradonačelnici i načelnici u čije se ime prisutnima obratio gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj gradskim je vijećnicima i građanima na sjednici podnio izvješće o radu u protekloj godini – predstavio je najvažnije gradske projekte i aktivnosti, među kojima je istaknuo završetak izgradnje Područne škole u Stipernici. Gradonačelnik je ovom prilikom izdvojio i statističke podatke koji govore da se Pregrada nalazi na prvom mjestu liste malih gradova s obzirom na ulaganje u obrazovanje, te na prvom mjestu liste najsigurnijih gradova u Hrvatskoj. Svečanu je sjednicu obilježila i dodjela priznanja zaslužnim pojedincima koje su im uručili gradonačelnik Vešligaj i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šorša. Aktivnosti najmlađih Pregrađana je, kao njihov predstavnik, prisutnima predstavio dječji gradonačelnik Leo Filipčić.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pregrade nazočili su i predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Tomislav Končevski, saborska zastupnica Marija Puh, pomoćnica ministra turizma Martina Jantol, pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šćulac Domac, gradonačelnik Kutine Andrija Jurić te brojni drugi uzvanici.


Fotogalerija