Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen Dan općine Bedekovčina

Datum objave: 4. prosinca 2016.

Zamjenica župana Jasna Petek je u ime Krapinsko-zagorske županije svima prisutnima čestitala Dan Općine.”Postojanje općina, gradova i županija ogleda se u stvaranju preduvjeta za gospodarski razvoj i stvaranju uvjeta za kvalitetan i ugodan život mještana – nešto u čemu je Bedekovčina zaista vrlo uspješna. Ponosni smo što smo kao Županija sudjelovali u mnogim općinskim aktivnostima – Županijska uprava za ceste je u protekle  tri godine uložila nešto manje od tri milijuna kuna u cestovnu infrastrukturu na području Bedekovčine, a tu su i brojni drugi projekti iz područja- gospodarstva, vodoopskrbe, odgoja i obrazovanja te malih komunalnih akcija” rekla je zamjenica župana Jasna Petek te istaknula kako su projekt adaptacije Srednje škole Bedekovčina i projekt izgradnje njezinog poljoprivrednog poligona uvršteni među deset strateških projekata Krapinsko-zagorske županije. “Sve ovo ne bi bilo moguće bez entuzijastičnih i vrijednih ljudi te Vam naravno želim mnogo uspjeha u daljnjem radu.”

Svečanu je sjednicu obilježilo izvješće načelnika o proteklom razdoblju te dodjela općinskih priznanja. Među brojnim nagrađenima bio je i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić koji je  zbog svog izvanrednog doprinosa oko izgradnje cesta i stvaranja prometne povezanosti na području Bedekovčina proglašen njezinim počasnim građaninom. “Ovo je općina koja valorizira ekonomsku dimenziju, malo i srednje poduzetništvo, kao i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Ovo je općina koja brine o ekološkoj dimenziji, kulturnoj i institucionalnoj održivosti te konačni i o održivom životu na svom području” ovom je prilikom rekao bivši ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić.

Načelnik Darko Ban je u svom opširnom izvješću istaknuo mnoštvo realiziranih projekata u prošlom razdoblju među kojima je posebno izdvojio  tri koja su realizirana sredstvima Ministarstva kulture i Ministarstva graditeljstva – uređenje Doma boraca u Poznanovcu, obnove stare škole u Brestovcu Orehovičkom te otvaranje bedekovčanske zelene tržnice. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Janko Buzjak, a sve pristune pozdravili su i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Sjednici je nazočio i saborski zastupnik Marko Vešligaj te brojni čelnici zagorskih općina i gradova.


Fotogalerija