Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen Dan općine Kumrovec

Datum objave: 25. studenoga 2015.

Župan Željko Kolar je svima prisutnima čestitao Dan općine Kumrovec, a dobitnicima općinskih priznanja i posebno na zasluženim nagradama. “Nakon više od tri godina mukotrpnog rada ove vlade možemo reći da je stvoren sustav koji funkcionira, sustav koji je donio opipljive rezultate. Imamo ministarstva regionalnog razvoja te obrta i poduzetništva kroz koje nikada do sada nije toliko novca došlo na područja jedinica lokalne samouprave. Na području Krapinsko-zagorske županije ulaže i ministarstvo kulture, ovamo nikad toliko novaca nije došlo ni iz Hrvatskih voda, a zahvaljujući našem ministru Hajdašu Dončiću  u infrastrukturu se ulaže kao nikada prije” naglasio je župan Kolar i nastavio “Naši poduzetnici i obrtnici  iskoristili su podršku vlade te ulazak Hrvatske u Europsku uniju i krenuli u investicijski ciklus koji je doveo  do otvaranja novih pogona, novih zapošljavanja i pravog pokretanja našeg gospodarstva zahvaljujući čemu se Krapinsko-zagorska županija u zadnjih nekoliko godina na svim ljestvicama  hrvatskih županija podignula za nekoliko mjesta. Važnu su ulogu u tome odradili naši načelnici i gradonačelnici koji, poput načelnika Ulame, znaju kako stvoriti novac i kako ga treba uložiti. Bilo bi šteta da  izgubimo kapital koji imamo, koji su čelnici naših općina i gradova stekli školovanjem kroz pristupne fondove Europske unije. Dado je istaknuo da smo konačno riješili jedan od četiri velika neiskorištena objekta u Kumrovcu. Budući da je očito da je budućnost ovakvih objekata u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, poručujem  prepustimo ih regionalnoj i lokalnoj samoupravi – mi ćemo im naći rješenje i trajnu svrhu što će sigurno prepoznati i Europa.  O rezultatima našeg dosadašnjeg rada govore brojni statistički podaci, a iako su danas svi u Hrvatskoj stručnjaci za teritorijalni preustroj države, ja se nadam da nitko neće poništiti naš dobar rad i da ćemo se i sljedeće godine naći na Danu općine Kumrovec, kao i na danu Krapinsko-zagorske županije te da ćemo svi zajedno nastaviti ovaj jedan pozitivan ciklus” zaključio je župan Kolar.

Župan se u Kumrovcu dotaknuo i i migrantske krize “Kroz Krapinsko-zagorsku županiju na dnevnoj razini prolazi više od dvadeset autobusa sa prognanicima za koje vi uopće ne znate – ovo znači da država savršeno dobro funkcionira i odrađuje taj posao. Izvore ovih problema ne treba rješavati žicama i ogradama na granici, nego tamo gdje su oni nastali” poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća općine Kumrovec vodio je predsjednik VIjeća Srećko Blažičko. Na sjednici je načelnik Dragutin Ulama članovima Vijeća i svim prisutnima podnio izvješće o odrađenom u protekloj godini. Načelnik i predsjednik Općinskog vijeća su ovom prilikom zaslužnima dodijelili općinska priznanja za izuzetne uspjehe na povećanju ugleda općine. Svečanu sjednicu su svojim dolaskom uveličali i brojni uzvanici.  Uz Župana Željka Kolara i njegovu zamjenicu Jasnu Petek, u Kumrovcu su bili pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar, pomoćnica ministra regionalnog razdoblja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, članica Županijske skupštine Anica Hlaban, župan Bistrice ob Sutli Franjo Debelak, načelnica Fažane Ana Damjanac i više zagorskih načelnika i gradonačelnika u čije ime je sve prisutne pozdravio načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja.

Svečanu sjednicu općinskog vijeća je kulturnim programom obogatio mješoviti pjevački zbor KUD-a Kumrovec.


Fotogalerija