Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. studenoga 2023.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Zagorska Sela u subotu, 25. studenog 2023. obilježen je Dan općine i župe.

Bila je to prigoda da se obilježi i 30 godina postojanja Općine, a svečanosti su prisustvovali župan Željko Kolar te zamjenica župana Jasna Petek.

Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je Dan općine kazavši kako Zagorska Sela spadaju u red manjih općina, ali su općina velikog srca, entuzijazma i velike ljubavi prema svom kraju. “Ovdje, jednom sinergijom, svi zajedno na čelu s načelnicom i predsjednicom Vijeća, sadašnjom, ali i onima koji su prije bili u mandatima,  nastoji se kvaliteta življenja učniti boljom. Krapinsko – zagorska županija tu je kao podrška u svim vašim projektima, dosizanju vaših ciljeva jer jedna mala općina treba imati puno prijatelja i suradnika, a današnja proslava je to i pokazala, da okupljate ljude oko sebe na dobrobit Općine”, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Sjednicu je vodila predsjednica Općinskog vijeća Danijela Maček, a prisutnima se obratila i načelnica Ksenija Krivec Jurak, koja je u svom govoru istaknula da je prošla godina bila izrazito izazovna, ali i uspješna te je nabrojala projekte koji se u općini provode.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, kao izaslanik predsjednika Sabora i predsjednika Vlade, obratila se i Dječja načelnica Gabrijela Jurak, župan Občine Podčetrtek Peter Misja, župnik Majk Rušec, a u ime svih gradonačelnika i načelnika govorila je načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić.

Svečanost je bila i prilika za podjelu općinskih priznanja. Plaketu Općine Zagorska Sela primio je Dragutin Kamenski, priznanja su dobili župnik Majk Rušec, Maja Preglej, Tia Taboršak, Petra Boršić, Gabrijela Jurak, Filip Iveković, Marta Brlek, Stjepan Regvat, Renata Preglej, DVD Sloga Plavić, DVD Poljana Sutlanska i Sportsko društvo zagorska Sela. Zahvalnice su primili Peter Misja, župan Željko Kolar, Robert Šplajt, Zvonko Škreblin, Zagorski vodovod, ŽUC KZŽ, Odjeća d.o.o. Miljana, Marina Sušec i Marica Lojen. U ime dobitnika priznanja se obratio Dragutin Kamenski.


Fotogalerija