Zagorje
Bajka na dlanu

Proslavljen rođendan Zagorske razvojne agencije – besprijekorna suradnja, bez penala i loših kritika

Datum objave: 11. studenoga 2023.

U Hotelu Kaj u Mariji Bistrici je u petak, 10. studenoga 2023. godine, obilježeno 5 godina postojanja Zagorske razvojne agencije

Na proslavi je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je je ovu veliku obljetnicu čestitala svim djelanticama i djelatnicima Zagorske razvojne agencije. “To su suradnici koji u stopu prate sve naše projekte, od idejnog začetka, preko planiranja i pisanja prijenta, do njegove realizacije i provedbe. U svakom segmentu trajanja tih projektnih ciklusa, suradnja sa Zagorskom razvojnom agencijom je besprijekorna. Nikada nismo dobili penale, loše kritike na naše projekte. Imati takve suradnike, odgovorne, entuzijastične i stručne, koji vas vode i koji su s vama kroz projektne cikluse je izuzetno važno” – kazala je zamienica župana Petek te posebno naglasila da je čitava povijest ZARE i puno dulja od ovih pet godina.

Zagorska razvojna agencija korijene vuče iz 1998. godine kada je u Krapinsko-zagorskoj županiji osnovan prvi centar za poduzetništvo. Nakon dugog razdoblja uspješne poduzetničke priče te prepoznavši nove potrebe u okruženju, 2006. godine Centar za poduzetništvo postaje Zagorska razvojna agencija d.o.o. Fokus razvojne agencije tada je počivao na dva segmenta rasta i razvoja Krapinsko-zagorske županije – potpori poduzetništvu te osmišljavanju i provedbi novih inicijativa javnog sektora. Od 2018.  se dotadašnja jedinstvena djelatnost Zagorske razvojne agencije dijeli na Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Zagorsku razvojnu agenciju.

Zagorska razvojna agencija je u posljednjih 5 godina pripremila više od 170 projektnih prijedloga koji su sufinancirani europskim sredstvima, a praćena je i provedba više od 180 projektnih prijedloga za korisnike. “Naši zadaci obično ostanu postrani jer mi radimo onaj nevidljivi i neopipljivi dio posla, a on je najčešće najzahtjevniji. On je taj koji odlučuje hoće li neki projekt dobiti potporu ili neće. Mi radimo onaj dio administracije, pripreme projektnih prijedloga, pratimo raspisane natječaje i brinemo se o tome da korisnik pripremi svoju prijavu sukladno pozivu. Mi smo ti koji kontroliramo nedostaje li neki papir ili izračun” – istaknula je ovom prilikom ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar.

U programu obilježavanja održani su pozdravni govori i prigodan kviz, prikazani su filmovi o projektima Agencije, održane prezentacije te panel diskusije s brojnim gostima i učenicima zabočkih srednjih škola.


Fotogalerija