Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. kolovoza 2010.

Potpisanim Sporazumom Krapinsko-zagorska županija obvezala se sufinancirati rekonstrukciju vodovodne mreže Zlatar Bistrica – centar prema Programu vodoopskrbe Krapinsko-zagorske županije u 2010. godini. Prema tom Programu, samo će u ovoj godini izdvojiti 400 tisuća kuna u vodoopskrbu Krapinsko-zagorske županije.

Vrijednost investicije u centru Zlatar Bistrice iznosi 123.237,39 kuna, a od čega će Županija sufinancirati projekt sa iznosom koji prelazi 80 % ukupne vrijednosti projekta.

Župan Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako „Projekti vodoopskrbe na području naše županije čine jezgru komunalnih investicija te je provođenje takvih projekata neophodno za povećanje kvalitete života ljudi, a upravo je kvaliteta života kapital na kojem gradimo budućnost našeg Zagorja“.

Potpisan i Ugovor o sufinanciranju analize podzemnih voda

Potpisivanjem ovog Ugovora započet će istraživanje termalnih voda na području Hrvatskog zagorja i područja njihova napajanja. Istraživanje će, u sklopu doktorske dizertacije pri Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izraditi Igor Cajhen, dipl.ing. geol.

Prihvaćanjem ovog Projekta Krapinsko-zagorske županija obvezala se financirati istraživanje podzemnih voda u iznosu od 20.000,00 kuna, a kako je i planirano kroz Program vodoopskrbe Krapinsko-zagorske županije u 2010. godini te će po dovršetku projekta, u svrhu razvoja vodoopskrbe na području županije, moći koristiti sva saznanja iz ovog istraživanja.