Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. rujna 2020.

U Krapinsko – zagorskoj županiji ove je školske godine ukupno 13.685 učenika, od čega njih 9.369 u osnovnim i 4.316 u srednjim školama. Gotovo sve zagorske škole, njih 28, odabrale su A model nastave, što znači, klasičan oblik nastave “licem u lice”, dok će četiri osnovne škole (OŠ Đure Prejca, Desinić, OŠ Konjščina, OŠ Antuna Mihanovića, Petrovsko i OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok) kombinirano provoditi modele A i B, ovisno o specifičnim uvjetima u pojedinim razredima ili u nastavi pojedinih predmeta.

OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora se prvotno opredijelila za model A, no zbog jednog COVID pozitivnog djelatnika, ipak će od 7. do 18. rujna za učenike i učitelje u toj školi na snazi biti model C, dakle, nastava na daljinu.

Model A odabrale su i srednje škole Konjščina, Zabok, Zlatar i Pregrada, zatim zabočka Gimnazija Antuna Gustava Matoša i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. U srednjim školama Bedekovčina i Krapina nastava će se odvijati prema modelu B, dok će SŠ Oroslavje kombinirati modele A i B.

Kako je protekao prvi dana nastave u zagorskim školama, pogledajte u galeriji.

 

Pismo župana Željka Kolara uz početak školske godine možete pronaći ovdje.

 


Fotogalerija