Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 31. kolovoza 2018.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, povodom početka nove školske godine uputio je pismo svim zagorskim učenicama i učenicima, učiteljicama i učiteljima te svim roditeljima:

„Dragim učiteljicama i učiteljima te ostalim djelatnicama i djelatnicima u obrazovnom sustavu želimo zahvaliti na najodgovornijoj profesionalnoj zadaći koju jedan pojedinac u društvu može imati – a to je pomoći mladim naraštajima da razviju nova znanja, šire vidike te se međusobno podržavaju i potiču. Hvala vam na vašem trudu, ustrajnosti i potpori u podržavanju naših mladih, ali i cijelog obrazovnog sustava, čime izravno doprinosite razvoju i boljitku društva.

Svjesni smo činjenice da je ulaganje u mlade i obrazovanje najisplativije ulaganje, stoga s ponosom želimo reći da su na području Krapinsko – zagorske županije u tijeku, ili će početi županijske investicije vrijedne preko 125 milijuna kuna, od čega je čak 75% u resoru školstva.

Vjerujemo da i naši prvašići s nestrpljenjem čekaju početak nastave, kad će započeti njihovo životno putovanje na kojem će se upoznati s novim izazovima, iskustvima, ali i na kojem će upoznati nove prijatelje s kojima će zajedno koračati i istraživati novi svijet.

Želim vam da zadržite dječju ushićenost što duže, ali i da budete vrijedni i na ponos svojim roditeljima, bakama i djedovima te svojim nastavnicima. Trudite se, učite, družite se i uvijek posebno pazite jedni na druge, jer prijateljstva koja ćete steći tijekom školovanja su najvrjednije što ćete nositi u svojim srcima kada jednom izađete iz školskih klupa.

Za sve vas, preko 1100 prvašića koji po prvi puta krećete u školske klupe, pripremili smo poseban poklon – prvog dana nove školske godine na klupama će vas dočekati Bojanka, s kojom ćete kroz igru naučiti kako se pravilno ponašati u prometu. Svim roditeljima želimo da i ovu školsku godinu podrže svoju djecu, pokazujući strpljenje, ali i svoju uvijek prisutnu, nesebičnu ljubav koja je sastavni dio ovog, nesumnjivo, najdragocjenijeg životnog zvanja.

Neka vam je svima sretan i radostan početak školske godine, želimo vam što više uspjeha i puno lijepih školskih trenutaka!“