Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. svibnja 2014.

Naime radi se o projektu koje je 50ak mladih zagoraca iz stubičkog kraja pokrenulo prije godinu dana. Jedinstven je projekt u regiji, upravo zbog toga što je mlada ekipa sve do premijere radila volonterski. Nakon odlične reakcije publike na premijeru koja je bila 7. listopada u Festivalskoj dvorani u Krapini, kroz šest izvedbi u Zagorju mjuzikl je pogledalo preko 3000 gledatelja. Rekordan broj ljudi koji su bili oduševljeni projektom cijeli tim je potaknuo da krene izvan granica županije. Tako u suradnji s gradom Zagrebom i Krapinsko zagorskom županijom krećemo na predstavljanje Zagorja u gradu Zagrebu na daskama kazališta Komedija.

 

Kroz mjuzikl prolaze pet poznatih priča o Zagorju u modernoj rock verziji. Krapinski neandertalac, Veronika Desinićka, Matija Gubec, Ljudevit Gaj te terme, priče su koje su povezane vlakom kojem putuju djed i djeca te tako upoznaju zeleni zagorski kraj kroz povijest i glazbu. Tijekom povijesnog show-a za cijelu obitelj band od pet glazbenika svu glazbu svira uživo.

Redatelji mjuzikla su Sven Šams i Tihana Strmečki, autor glazbe i libreta je Tihomir Kožina, a glazbeni producent Igor Martinek. Glavne uloge: uz Sementu Rajhard tu je Tihomir Kožina, Tomislav Puntarić i Matija Šakoronja uz ansambl od 20ak nadarenih pjevača i plesača.

 

Želja nam je predstaviti naše zeleno Zagorje na jedinstven način te pozivamo ljude da nabave svoju ulaznicu na vrijeme jer ih je ostalo još malo. Sve informacije o ulaznicama i mjuziklu možete potražiti na www.zeleno-blago.com